Ομόνοια: Την αλλάζουν για να την ανεβάσουν επίπεδο Νταμπράουσκας-Αναστασίου

Ομόνοια: Την αλλάζουν για να την ανεβάσουν επίπεδο Νταμπράουσκας-Αναστασίου

Newsroom
dabraouskas_anastasiou
Το χθεσινό «τσουνάμι» αποχωρήσεων, επτά το σύνολο θα έχει και συνέχεια. Αποχώρησαν οι Φουάντ Μπασιρού, Μιχάλης Παπαστυλιανού, Ανταμ Μάθιους, Νεμάνια Μίλετιτς, Γιαν Λέτζιακς, Σαιντού Αλιούμ, Πάρις Ψάλτης με την πόρτα της εξόδου να παραμένει ανοικτή, έτσι ώστε να τη περάσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές.

Είχαμε χθες υπογραμμίσει πριν αρχίσουν οι διαδοχικές ανακοινώσεις ότι φεύγουν σχεδόν όλοι που λήγουν τα συμβόλαια τους, εν τέλει έφυγαν όλοι, είχαμε αφήσει ένα μικρό παράθυρο για Μίλετιτς και όντως «έπαιξε» σενάριο να μείνει. Η αποχώρηση του Σέρβου «φωτογραφίζει» ότι οι δυο άντρες που «τρέχουν» τον προγραμματισμό, ποντάρουν στον Άνταμ Λανγκ. Και του το έχουν τονίσει, άλλωστε ο Ούγγρος στόπερ διατηρεί συμβόλαιο και παρά την πρόταση από Τουρκία και το γεγονός ότι απώλεσε τη θέση του στην 11άδα, με τη νέα τάξη πραγμάτων θα κάνει μετά το Γιούρο δεύτερες σκέψεις.

Ανεξαρτήτως με την έκβαση αυτής της υπόθεσης θα κινηθεί για πρωτοκλασάτο κεντρικό αμυντικό το «τριφύλλι». Απ´ εκεί και πέρα θα επιχειρηθεί ολικό λίφτινγκ στο δεξιό άκρο της άμυνας με δύο παίκτες. Ένας βασικός με εκρηκτικότητα και aggressive παιχνίδι όπως αρέσει στον κόουτς «Βλάντ» και ένα καλό backup, με προτίμηση από Κύπρο.

Θα αποκτηθούν επίσης τουλάχιστον δύο χάφ της διαφοράς, ίσως και τρεις, καθώς πολύ δύσκολα επιβιώνουν Κασάμα και Φράνσον, έφυγε ο Μπασιρού και μέχρι τον Ιανουάριο θα είναι στα «πιτς» ο Μπεζούς. Άρα στον νευραλγικό χώρο του άξονα η ανάγκη για γερό μπόλιασμα ποιοτικό και ποσοστικό είναι μεγάλη.

Κούσουλος, Χάμπος και Εράκοβιτς -πρώτη ουσιαστικά μετεγγραφή για τον άτυχο της περσινής χρονιάς (πιστεύουν πολύ στο χαρισματικό Μαυροβούνιο μέσο) θα πρέπει να πλαισιωθούν τουλάχιστον από δύο ακόμη , ίσως και τρεις πολύ ποιοτικούς μέσους. Σε συνάρτηση φυσικά και με το που υπολογίζεται περισσότερο για τη νέα χρόνια ο Σίμιτς, που δείχνει πιο άνετος στον άξονα, παρά στο «φτερό». Και ασφαλώς δύο κινήσεις στα «wings», που να κάνουν τη διαφορά, ώστε μαζί με το Σεμέδο να δώσουν στην Ομόνοια υπεροπλία και ζηλευτή ποιότητα μεσοεπιθετικά.

Επιθυμία του σταφ είναι όπως πάρει τη μία θέση ο Λοΐζου. Χθες με insta story έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας πάντως ο «Λούης», κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η επιθετική τριπλέτα στο παρών στάδιο δεν επηρεάζεται. Θα γίνουν και κινήσεις από τη λίστα Β’. Το κυριαρχικό στυλ παιχνιδιού με μεγάλες εντάσεις που θέλει να παίξει ο Νταμπράουσκας στη νέα Ομόνοια, είναι και το «κλειδί», για το πως θα κινηθούν μετεγγραφικά οι πράσινοι!

Η έμπρακτη στήριξη της διοίκησης, προεξάρχοντος του προέδρου και η αρμονική σχέση των Νταμπράουσκας-Αναστασίου είναι ότι πιο σημαντικό για τον οργανισμό. Ώστε στο νέο εξίσου δύσκολο, ίσως και δυσκολότερο πρωτάθλημα, η Ομόνοια να διαθέτει ένα αξιοπρεπές ρόστερ με ποιότητα και πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Να κάνει upgrade πιο συγκεκριμένα. Το έχει ανάγκη, για να είναι σε θέση να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις, σταθερότητα και διάρκεια στο πρωτάθλημα, με ισχυρή ομάδα που θα έχει όλο το πακέτο να παλέψει μέχρι τέλους να επιστρέψει στην κορυφή.

ΑΓ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα