ΑΠΟΕΛ: Στο ίδιο έργο θεατές

ΑΠΟΕΛ: Στο ίδιο έργο θεατές

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Για δεύτερη σερί αγωνιστική π ΑΠΟΕΛ κόλλησε στην ισοπαλία, τούτη τη φορά απέναντι στην παθιασμένη ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να πέσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, καθώς μειονεκτεί από τον Άρη στην ισοβαθμία στους 53 βαθμούς. Ομάδα που αντιμετωπίζει στην 25η αγωνιστική και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου.

Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ και γενικώς η διαχείριση που έκανε χθες βράδυ στο Στάδιο «Αλφαμέγα» παραπέμπει σε αυτήν της προηγούμενης στροφής του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (2-2). Έβαλε τα χέρια εν ολίγοις και έβγαλε τα μάτια του, με τους φίλους της ομάδας να διαπιστώνουν πως βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές.

Και δεν εννοούμε το γεγονός πως δέχθηκε γκολ εκ νέου από στατική φάση. Τέτοιο τέρμα είχε δεχθεί, εξάλλου, και στο αμέσως προηγούμενο και δεν… έβαλε μυαλό.

Η ομάδα του Σα Πίντο δεν διαχειρίστηκε το προβάδισμα στο σκορ και πολύ περισσότερο δεν ήλεγξε τον ρυθμό. Αδυνατούσε να κρατήσει όσο έπρεπε (και επέβαλε ματς) την μπάλα, με σημαντικούς παίκτες να μην δίνουν το κάτι παραπάνω.

Όπως οι Βιγιαφάνιες και Ντάλσιο για παράδειγμα. Χθες, μάλιστα, ήταν εκτός λόγω ίωσης ο Κοσταντίνοφ (όπως κι ο Ντβάλι) γεγονός που φάνηκε στην πορεία πως είχε διασαλεύσει τις ισορροπίες στο κέντρο. Μαχητικός ο Πολυκάρπου, αλλά δεν είναι Κοσταντίνοφ. Το πάλεψε ωστόσο καλά στο πρώτο ημίχρονο.

Πάμε πιο κάτω: εκ νέου το σύνολο φάνηκε κουρασμένο, χωρίς την απαιτούμενη φρεσκάδα, κάτι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο. Έλειπε το καθαρό μυαλό, ιδιαίτερα στο τελευταίο 20λεπτο, με τις κινήσεις να είναι βεβιασμένες και χωρίς ενέργεια.

Το πλήρωσε ακριβά ο ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ, το πλήρωσε και στο «Αλφαμέγα», ένα γήπεδο που παρεμπιπτόντως δεν κατάφερε ούτε στην έβδομη απόπειρά του να «αποδράσει» με «διπλό».

Σε αυτό το σημείο, δεν περνούν ξανά απαρατήρητες οι πενιχρές βοήθειες που έδωσαν οι παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή. Δεν έδωσαν άλλη μία φορά ώθηση και κυρίως δεν προκάλεσαν τρικυμία στην αμυντική διάταξη της ΑΕΛ.

Ιδιαίτερα οι Δώνης και Γουίλσον. Ο πρώτος πάει καιρός που έχει να βγάλει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, την ίδια ώρα που ο δεύτερος, παραμένει σταθερά καθηλωμένος στις χαμηλές πτήσεις.

Ο ΑΠΟΕΛ, εν κατακλείδι, οφείλει να ανασυνταχθεί τάχιστα και κυρίως να διδαχθεί από τα λάθη του. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό ακόμα δρόμο και όπως έχασε τη διαφορά που διατηρούσε από τον Άρη, μπορεί να την επανακτήσει.

Φτάνει να σηκώσει κεφάλι, να ανασυνταχθεί και να βγάλει αντίδραση το βράδυ της Πέμπτης, σε ένα ντέρμπι όπου η έκβαση του θα καταδείξει το σημείο εκκίνησης των δύο ομάδων στα πλέι οφ. Πρόκειται για δοκιμασίας, κατά την οποία ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να δείξει χαρακτήρα εάν θέλει να φτάσει στον τελικό στόχο του.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα