ΑΕ Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ 1-1: Ο εξαιρετικός Ανέστης έφερε ισοβαθμία στην κορυφή (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
ΑΕ Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο 1-1 στο «Αλφαμέγα», με τον Γιάννη Ανέστη να πραγματοποιεί μια σπουδαία εμφάνιση και να στερεί από τον ΑΠΟΕΛ τη... μοναξιά της κορυφής!

Η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta ολοκληρώθηκε με ισοβαθμία στην κορυφή, καθώς ΑΕ Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο 1-1 στο «Αλφαμέγα», βαθμό με τον οποίο οι φιλοξενούμενοι «έπιασαν» στην πρώτη θέση της κατάταξης τον πρωταθλητή Άρη Λεμεσού στους 53 πόντους.

Εξαιρετικός ο Γιάννης Ανέστης με σπουδαίες αποκρούσεις, έδωσε έναν σημαντικό βαθμό στο σύνολο του Αλέξη Γαρπόζη, ο οποίος στέρησε από τον Ρικάρντο Σα Πίντο τη χαρά να έχει μια ευχάριστη επιστροφή στους πάγκους.

Τσεπάκ, αντικείμενα και.. τέλος

Το παιχνίδι ξεκίνησε δίχως ρυθμό, με την ένταση και το πάθος να ξεχωρίζουν. Η γηπεδούχος ΑΕ Λεμεσού είχε δυο απόπειρες απειλής με μακρινά σουτ, όμως ο ΑΠΟΕΛ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, στην πρώτη του τελική. Στο 27΄και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εντονγκαλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Τσεπάκ πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε για το 0-1.

Δυστυχώς, ακολούθησε ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της Λεμεσιανής ομάδας, με συνέπεια περίπου πέντε λεπτά διακοπής του ματς. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από το γκολ, πήραν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν τον Μπέλετς, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 και 45 λεπτά που σύντομα θα ξεχαστούν!

Τον «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα, «κράτησε» ο Ανέστης

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς και στην επανάληψη, με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» και η ΑΕ Λεμεσού στο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Κόρνερ του Μορέιρα, ο Φιλίποβιτς σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά (στο ίδιο τέρμα, από την ίδια πλευρά) έγραψε το 1-1 στο 54'!

Το γκολ αυτό «ταρακούνησε» τους ποδοσφαιριστές του Σα Πίντο, οι οποίοι απείλησαν τρεις φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά (60-64') με κεφαλιές, πιο απειλητική αυτή του αμαρκάριστου Ντάλσιο που πέρασε άουτ. Στο 77', ο Γουίλσον που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, είδε τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, παρά την «ασφυκτική» πίεση του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με τον Άρη Λεμεσού, χάνοντας την ευκαιρία να είναι μόνος πρώτος.

ΑΕ Λεμεσού (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Τσούκα, Φιλίποβιτς, Ντε Λούκας, Ντζάλμα, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης (85' Μαρς), Γερολέμου (50' Μορέιρα), Μακρής (71' Σέρνιτς), Κα (85' Μπεραχίνο), Μίντσεφ (85' Ανδρέου).

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ (81' λ.τ. Σατσιάς), Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ζέφτε, Πολυκάρπου (69' Σαρφό), Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες (75' Δώνης), Μαρκίνιος (75' Γουίλσον), Εντονγκαλά (75' Μέχρι), Κβιλιτάια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα