Βέλγιο - Σουηδία: Διακοπή μετά το θανατηφόρο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες!

sweden

bet365

Δύο Σουηδοί έχασαν τη ζωή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, με την εθνική ομάδα της Σουηδίας να μένει κλεισμένη στα αποδυτήρια και να μην έχει εμφανιστεί στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα του ματς κόντρα στο Βέλγιο.

Ραγδαίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες εκεί όπου δύο Σουηδοί δολοφονήθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα της εθνικής τους απέναντι στο Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αυτό συνέβη πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα η οποία έγινε κανονικά. Παρ'όλα αυτά στη λήξη του ημιχρόνου, το παιχνίδι διεκόπη. Οι παίκτες της Σουηδίας παραμένουν κλεισμένοι στα αποδυτήριά τους και δεν επιθυμούν να βγουν στο γήπεδο κάτι που κατέστησαν σαφές αφού έμαθαν την τραγική είδηση.

Στο στάδιο επικρατεί ένας μικρός πανικός, με τους Σουηδούς οπαδούς να αποχωρούν από αυτό φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, ενώ υπήρξε οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους. Ο δράστης εξακολουθεί πάντως να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με άλλα βελγικά δημοσιεύματα είχε ξεκινήσει να κινείται προς το γήπεδο, το οποίο είναι πολύ κοντά στον τόπο της αρχικής του επίθεσης.

Οπως τονίζουν οι τελευταίες πληροφορίες, το γήπεδο παραμένει γεμάτο, μιας και οι πύλες εξόδου παραμένουν κλειστές.

Η UEFA σε ανακοίνωσή της στάθηκε στη διακοπή της αναμέτρησης τονίζοντας: «Μετά από ύποπτη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε, μετά από συνεννόηση με τις δύο ομάδες και τις τοπικές αστυνομικές αρχές, να διακοπεί ο αγώνας των προκριματικών του UEFA EURO 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Σουηδίας, Μάρτιν Φρίντμαν υποστήριξε: «Λίγο πριν από την έναρξη λάβαμε τις πρώτες πληροφορίες για την επίθεση. Έμοιαζε σαν να είχαν δεχθεί επίθεση οι οπαδοί μας. Έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα σταματήσουμε τον αγώνα αμέσως ή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Η βελγική αστυνομία μας ενημέρωσε ότι οι οπαδοί μας ήταν ασφαλείς στο γήπεδο. Τότε αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα μετά το πρώτο ημίχρονο».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα