Κουρτουά: Έξαλλος επειδή δεν έγινε αρχηγός, εγκατέλειψε την αποστολή

Δυσαρεστημένος ο Κουρτουά που δεν πήρε το περιβραχιόνιο στο Βέλγιο

bet365

Άνω-κάτω έχουν γίνει τα αποδυτήρια στην εθνικής Βελγίου με αιτία τον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έγινε έξαλλος που το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε στον Ρομέλου Λουκάκου κι όχι στον ίδιο και απουσίασε από την προπόνηση.

Το κλίμα στην εθνική Βελγίου έμοιαζε βαρύ ήδη από το περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν και οι Κόκκινοι Διάβολοι γνώρισαν άδοξο αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων. Και η πραγματικότητα επιβεβαιώνει πως οι σχέσεις των παικτών βρίσκονται στα... τάρταρα. Απόδειξη αυτή τη φορά η συμπεριφορά του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος τίναξε στον αέρα τα αποδυτήρια της ομάδας, εγκαταλείποντας την αποστολή μετά το ματς κόντρα στην Αυστρία για τα προκριματικά.

Ο λόγος; Το ότι δεν φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτό αναφέρει η βελγική ιστοσελίδα «Nieuswblad», τονίζοντας ότι μετά τον τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρόινε και την απουσία του από τα δύο παιχνίδια, ο κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να πάρει εκείνος το χρίσμα του κάπτεν και στα δύο παιχνίδια, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντομένικο Τεντέσκο αποφάσισε να του το δώσει μόνο στο δεύτερο κατά σειρά ματς κόντρα στην Εσθονία και να επιλέξει τον θηριώδη Βέλγο στράικερ για το ματς με τους Αυστριακούς.

Η «γκέλα» των Βέλγων (1-1 εντός έδρας) αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κουρτουά, ο οποίος φέρεται να ξέσπασε στα αποδυτήρια μιλώντας με σκληρά λόγια σε ορισμένους συμπαίκτες του, συμπεριφορά που πάντως δεν είναι σπάνια από μέρους του μετά από ήττες. Αυτό που παραξένεψε άπαντες ήταν το ότι δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση της Κυριακής, θέτοντας έτσι εαυτόν εκτός αποστολής.

Το βελγικό δημοσίευμα κάνει λόγο και για μικροτραυματισμό, για τον οποίο ωστόσο ο Τεντέσκο δεν πληροφορήθηκε, αλλά και για πιθανότητα πρόωρης αποχώρησης επειδή την επόμενη εβδομάδα παντρεύεται στη νότια Γαλλία (κάπου ανάμεσα σε 22 με 26 Ιουνίου).

Αυτό που μένει να φανεί είναι εκτός από το να παντρευτεί, αν ο Κουρτουά θα αντιμετωπίσει κυρώσεις από τη βελγική ομοσπονδία για το περιστατικό.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα