Προκριματικά Euro 2024: Ακάθεκτη στην κορυφή η Πορτογαλία, χαμένη ευκαιρία για Βέλγιο

Newsroom
Πορτογαλία

bet365

Το 3Χ3 στον 8ο όμιλο έκανε η Πορτογαλία που επικράτησε 3-0 της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής. Ισοπαλία σαν... νίκη για την Αυστρία που κράτησε δεύτερο το Βέλγιο, ήττα για την Κύπρο.

1ος όμιλος

Άτυχη Κύπρος. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε ευκαιρίες, δύο δοκάρια, όμως εν τέλει ηττήθηκε στην Λάρνακα από την Γεωργία του βασικού και αναντικατάστατου Κβίτσα Κβαρατσχέλια με 2-1. Στο 9' η Κύπρος έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το πλασέ του Κούσουλου και στην επαναφορά ο Λαΐφης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Λοτσοσβίλι απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή.

Στο 31' ο Γκόγκιτς «χάρισε» την μπάλα, ο Μικαουτάντζε την έκλεψε, έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε για το 0-1. Στο 38' ο Λοτσοσβίλι ανέτρεψε τον Αντωνίου εκτός περιοχής και ο Πίττας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε. Στο 55' το δυνατό σουτ του Πίττα υπό πίεση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 75' ο Λαΐφης σημάδεψε το δοκάρι. Εν τέλει στο 84' ο Νταβιτασβίλι με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Μολ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Αποτελέσματα

Νορβηγία - Σκωτία 1-2
Κύπρος - Γεωργία 1-2

Επόμενη αγωνιστική (20/06)

Σκωτία - Γεωργία
Νορβηγία - Κύπρος
Ρεπό: Ισπανία

Βαθμολογία

  1. Σκωτία (7-1) 9
  2. Γεωργία (3-2) 4
  3. Ισπανία (3-2) 3
  4. Νορβηγία (2-6) 1
  5. Κύπρος (1-5) 0

5ος όμιλος

Επιστροφή στις νίκες για την Τσεχία του Μπράμπετς (έμεινε στον πάγκο), η οποία δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στα Νησιά Φερόε και με το τελικό 3-0 παρέμεινε στην κορυφή, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +4 από την Πολωνία. Τα γκολ των Κρέτσι (15΄) και Τσέρνι (44΄) στο α΄μέρος φρόντισαν να ανοίξουν το δρόμο της νίκης για τους Τσέχους, με τον Τσέρνι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 75΄με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Την ίδια ώρα η Αλβανία έπαιρνε την πρώτη της νίκη (2-0) στον όμιλο απέναντι την Μολδαβία του Ρέαμπτσιουκ (αγωνίστηκε σε όλο το ματς) για να ανέβει στην τρίτη θέση. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ασάνι (52΄) και Μπαζράμι στο β΄μέρος του αγώνα, με το αποτέλεσμα να αφήνει τους Μολδαβούς στην προτελευταία θέση.

Αποτελέσματα

Νήσοι Φερόε - Τσεχία 0-3
Αλβανία - Μολδαβία 2-0

Βαθμολογία

  1. Τσεχία (6-1) 7
  2. Πολωνία (2-3) 3
  3. Αλβανία (2-1) 3
  4. Μολδαβία (1-3) 2
  5. Νησιά Φεροέ (1-4) 1

Επόμενη αγωνιστική (20/06)

Μολδαβία - Πολωνία
Νήσοι Φερόε - Αλβανία

6ος όμιλος

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Βελγίου και Αυστρίας (1-1) στον 6ο όμιλο, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούνται στην κορυφή και στο +3 από τους Κόκκινους Διάβολους. Οι Αυστριακοί μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στο 22΄με το αυτογκόλ του Μανγκαλά, όμως το Βέλγιο επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε, ισοφαρίζοντας με τον Λουκάκου για το 1-1 (62΄). Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με το Βέλγιο να παραμένει στη δεύτερη θέση και να χάνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ομίλου.

Αποτελέσματα

Βέλγιο - Αυστρία 1-1
Αζερμπαϊτζάν - Εσθονία 1-1

Βαθμολογία

  1. Αυστρία (7-3) 7
  2. Βέλγιο (4-1) 4
  3. Σουηδία (5-3) 3
  4. Εσθονία (2-3) 1
  5. Αζερμπαϊτζάν (2-10) 1

Επόμενη αγωνιστική (20/06)

Εσθονία - Βέλγιο
Αυστρία - Σουηδία

10ος όμιλος

Συνεχίζει... απόλυτη η Πορτογαλία. Η «παρέα» του Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε με 3-0 την Βοσνία στο «Ντα Λουζ» και έκανε το 3/3 στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είχαν την κατοχή, όμως δεν ήταν απειλητικοί και μάλιστα η Βοσνία στο 33' είχε την ευκαιρία της με το σουτ του Τζέκο μέσα από την περιοχή. Τελικά στο 45' η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ άνοιξε το σκορ όταν ο Κριστιάνο κέρδισε την μπάλα, ο Μπρούνο έπαιξε κάθετα, ο Μπερνάρντο βγήκε τετ α τετ, έσκαψε την μπάλα και άνοιξε το σκορ.

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς εκτός από την ασίστ είχε και δυο γκολ. Στο 77' ο Νέβες έβγαλε τη σέντρα, ο Φερνάντες πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 90+3' μετά από απομάκρυνση αμυντικού της Βοσνίας ο Μπρούνο κοντρόλαρε με το στήθος, έπιασε σουτ στην κίνηση και διαμόρφωσε το 3-0.

Προβάδισμα... δυάδας για την Σλοβακία, η οποία νίκησε με 2-1 την Ισλανδία των βασικών Μάγκνουσον και Ίνγκασον στο Ρέικιαβικ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στους εφτά βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρώτη Πορτογαλία και στο +3 από το Λουξεμβούργο.

Στο 27’ οι Σλοβάκοι άνοιξε το σκορ χάρη στο φανταστικό σουτ του Κούτσκα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 40ο λεπτό και Φινμπόγκασαν ισοφάρισε με εξαιρετική εκτέλεση. Στο 69' έπειτα από φάση διαρκείας η προσπάθεια του Σούσλοβ κόντραρε και με μεγάλη δόση τύχης κατέληξε στα δίχτυα.

Αποτελέσματα

Λουξεμβούργο - Λιχτενστάιν 2-0
Πορτογαλία - Βοσνία 3-0
Ισλανδία - Σλοβακία 1-2

Βαθμολογία

  1. Πορτογαλία (13-0) 9
  2. Σλοβακία (4-1) 7
  3. Λουξεμβούργο (2-6) 4
  4. Βοσνία (3-5) 3
  5. Ισλανδία (8-5) 3
  6. Λιχτενστάιν (0-13) 0

Επόμενη αγωνιστική (20/06)

Ισλανδία - Πορτογαλία
Βοσνία-Ερζεγοβίνη - Λουξεμβούργο
Λίχτενσταϊν - Σλοβακία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα