Χοσέλου: Ιστορική «ντοπιέτα» μέσα σε 105 δευτερόλεπτα, στο ντεμπούτο του με την εθνική Ισπανίας! (vids)

Χοσέλου: Ιστορική «ντοπιέτα» μέσα σε 105 δευτερόλεπτα, στο ντεμπούτο του με την εθνική Ισπανίας! (vids)

Ο Χοσέλου σκόραρε δύο φορές στα πρώτα του δύο λεπτά με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας!

bet365

Τι κι αν στις 27 Μαρτίου κλείνει 33 έτη; Ο Χοσέλου έκανε ντεμπούτο με την Ανδρών της Ισπανίας και φρόντισε να μείνει στην ιστορία, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε 105 δευτερόλεπτα μπαίνοντας ως αλλαγή στο 81'!

Ντεμπούτο στην εθνική μετά από 14 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, δύο γκολ σε 105 δευτερόλεπτα, ένα αιώνιο ρεκόρ. Το βράδυ του Σαββάτου ήταν πέρα για πέρα μαγικό για τον Χοσέ Λουίς Μάτο Σανμαρτίν, κατά κόσμον Χοσέλου, ο οποίος σήκωσε το «Ροσαλέδα» στο πόδι δύο φορές μέσα στα πρώτα του τέσσερα λεπτά ως παίκτης της εθνικής Ισπανίας!

Ο 33χρονος στράικερ της Εσπανιόλ (12 γκολ σε 23 συμμετοχές στη La Liga) κέρδισε με το σπαθί του την κλήση από τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε και την εξαργύρωσε με μια ονειρική παράσταση, σφραγίζοντας τη νίκη της Φούρια Ρόχα στην πρεμίερα της για τα προκριματικά του Euro κόντρα στη Νορβηγία (3-0).

Στο 81ο λεπτό, ο Άλβαρο Μοράτα έδωσε τη θέση του στον άλλοτε συμπαίκτη του στην Καστίγια κι εκείνος δεν χρειάστηκε πάνω από δύο λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό. Με ωραία εναέρια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Νορβηγό κίπερ και έγραψε το 2-0 στο 83', πανηγυρίζοντας με την ψυχή του το πολυπόθητο αυτό γκολ που ήρθε 13 χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο (για την Κ-21)!

Το πράγμα έγινε ακόμα καλύτερο αφού ένα λεπτό και 45 δευτερόλεπτα αργότερα, επωφελήθηκε από τις κόντρες κι έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για δεύτερη φορά, θέτοντας μια για πάντα το όνομά του στο «χρυσό» βιβλίο της ιστορίας της Ρόχα.

Όπως είναι λογικό, κανείς παίκτης δεν κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο ντεμπούτο του σε μικρότερη χρονική διάρκεια από τον γεννημένο στη Στουτγκάρδη αλλά Γαλικιανό στο αίμα, Χοσέλου. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε σημειώσει ο Φερνάντο Μοριέντες ακριβώς 25 χρόνια νωρίτερα, στις 25 Μαρτίου του 1998 και μέσα σε δύο λεπτά και πέντε δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, ο προηγούμενος και μοναδικός παίκτης της εθνικής Ισπανίας που χρειάστηκε λιγότερο χρόνο για να πετύχει δύο γκολ ήταν ο Ντάνι Γκουίθα το 2009, που σκόραρε δις σε ένα λεπτό και 29 δευτερόλεπτα σε ματς απέναντι στη Νότιο Αφρική για το Confederations Cup.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα