Ισπανία – Νορβηγία 3-0: Τριάρα – οφθαλμαπάτη της «νέας» Ρόχα (vid)

Spain-Norway

bet365

Με δύο γκολ του πρωτάρη Χοσέλου και ένα του Ντάνι Όλμο, η ανανεωμένη Ισπανία νίκησε την ορφανή χωρίς Χάαλαντ Νορβηγία πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (3-0), στην πρεμιέρα τους στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Euro2024.

1ος όμιλος

Πρεμιέρα της νέας Ισπανίας του Λουίς Ντε λα Φουέντε με ευρεία νίκη (3-0 τη Νορβηγία), αλλά διόλου πειστική εμφάνιση στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα για τους Φούριας Ρόχας, οι οποίοι μπήκαν πάντως με το δεξί στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Euro2024.

Πολλά νέα πρόσωπα και επιστροφές στους Ίβηρες, από τους οποίους απουσίασαν λόγω τραυματισμού ο τερματοφύλακας Ουνάι Σιμόν και ο πολύτιμος μέσος Πέδρι, αμφότεροι βασικοί επί Λουίς Ενρίκε. Οι βασικοί Κέπα, Νάτσο, Μίκελ Μερίνο και Ιάγο Άσπας δεν ήταν στην μουντιαλική αποστολή.

Χωρίς τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο Στάλε Σολμπάκεν ξεκίνησε τον Αλεξάντερ Σόρλοτ στην κορυφή της επίθεσης, με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με διάταξη 4-3-3 και οδηγό επιχειρήσεων τον Μάρτιν Όντεγκααρντ.

1-0 ο Ντάνι Όλμο στο 13’

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή, έχοντας όμως δυσκολίες για να διαπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, κάτι που όμως κατάφεραν νωρίς (13’), με τον Ντάνι Όλμο να αλλάζει την πορεία της μπάλας με ένα άγγιγμα τη συρτή σέντρα – σουτ του Αλεχάντρο Μπάλντε, νικώντας τον Όριαν Νάιλαντ.

Το γρήγορο γκολ θα έπρεπε να δώσει ώθηση στην Ισπανία, αλλά η Νορβηγία ήταν αυτή που άγγιξε αμέσως την ισοφάριση με τον Όντεγκααρντ, τον οποίο πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Νάτσο, με τους Ίβηρες να παίρνουν τον έλεγχο για λίγα λεπτά, χάνοντας ευκαιρίες με Άλβαρο Μοράτα και Μίκελ Μερίνο.

Ενδιάμεσα, οι Βίκινγκ άγγιξαν εκ νέου το 1-1 με κοντινό σουτ του Φρέντρικ Άουρσνες που έβγαλε με σωτήρια απόκρουση ο Κέπα, με την Ισπανία να… ανακουφίζεται με το σφύριγμα της ανάπαυλας, αφού η Νορβηγία πήρε τα ηνία στα τελευταία λεπτά.

Ντεμπούτο του Χοσέλου με δύο γκολ

Οι φιλοξενούμενοι, ακόμα και χωρίς τον Χάαλαντ, δεν σταμάτησαν να πιστεύσουν στην ισοφάριση, στην οποία πλησίασαν εκ νέου δύο φορές, με τον Κέπα να διώχνει πάνω στην γραμμή σουτ του Πέντερσεν, με τον Σόρλοτ να χάνει μια τεράστια ευκαιρία με την είσοδο του τελευταίου δεκαλέπτου.

Το 1-1 δεν ήρθε ποτέ, αλλά αντίθετα το σκορ πήρε διαστάσεις, κάτι που αδικεί την προσπάθεια των Νορβηγών. Και γι’ αυτό ευθύνεται ο Χοσέλου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά!

Ο 32χρονος επιθετικός της Εσπανιόλ (σε δύο μέρες γιορτάζει τα 33α γενέθλιά του) σφράγισε τη νίκη με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Φαμπιάν Ρουίθ (84’) και, αμέσως μετά, σκόραρε εκ νέου από κοντά, ύστερα από φάση διαρκείας και διαδοχικά ριμπάουντ στην σκανδιναβική περιοχή, «καθαρίζοντας» το ματς.

Ισπανία (Λουίς Ντε λα Φουέντε): Κέπα – Ντάνι Καρβαχάλ, Νάτσο, Λαπόρτ, Μπάλντε – Ρόδρι, Μερίνο (81’ Φαμπιάν Ρουίθ) – Ντάνι Όλμο (67’ Γιέρεμι Πίνο), Ιάγο Άσπας (58’ Ντάνι Θεμπάγιος), Γκάβι (58’ Ογιαρθάμπαλ) – Μοράτα (81’ Χοσέλου).

Νορβηγία (Στάλε Σολμπάκεν): Νάιλαντ – Πέντερσεν (74’ Ρίερσον), Στράντμπεργκ, Όστιγκαρντ, Μέλινγκ (74’ Μπιόρκεν) – Όντεγκααρντ, Μπεργκ, Άουρσνες – Μπέργκε (74’ Σολμπάκεν), Σόρλοτ (86’ Μπρινχίλντσεν), Ελιονούσι (74’ Λάρσεν).

1η αγωνιστική

Σκωτία - Κύπρος 3-0
Ισπανία - Νορβηγία 3-0

Βαθμολογία

  1. Ισπανία 3 (3-0)
  2. Σκωτία 3 (3-0)
  3. Γεωργία 0
  4. Νορβηγία 0 (0-3)
  5. Κύπρος 0 (0-3)

2η αγωνιστική

  • 28/3 19:00 Γεωργία - Νορβηγία
  • 28/3 21:45 Σκωτία - Ισπανία

4ος όμιλος

«Μαχαιριά» στο 90+3΄για την Κροατία

Έπαιξε με τη φωτιά και τελικά... κάηκε! Αν και ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Κροατία δέχθηκε γκολ - μαχαιριά στο 90+3΄κόντρα στην Ουαλία και με το τελικό 1-1 σπατάλησε την ευκαιρία να ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις στον προκριματικό γύρο του Euro 2024. Με τον Ντομαγκόι Βίντα να μένει στον πάγκο για ολόκληρο το παιχνίδι, οι Κροάτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τελικά κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα χάρη σε φοβερό σουτ του Κράμαριτς με το εξωτερικό (28΄). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και μετά το προβάδισμα, άγγιξαν το 2-0 σε εκπληκτικό σουτ του Πέρισιτς που τράνταξε το δοκάρι (82΄) και τελικά πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους στα χασομέρια του αγώνα. Στο 90+3΄οι Ουαλοί εκτέλεσαν πλάγιο προς την περιοχή, η άμυνα της Χρβάτσκα ολιγώρησε και ο Μπρόουντχεντ με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

1η αγωνιστική

Αρμενία - Τουρκία 1-2
Κροατία - Ουαλία 1-1

Βαθμολογία

  1. Τουρκία 3 (2-1
  2. Ουαλία 1 (1-1)
  3. Κροατία 1 (1-1)
  4. Λετονία 0
  5. Αρμενία 0 (1-2)

2η αγωνιστική

  • 28/3 21:45 Τουρκία - Κροατία
  • 28/3 21:45 Ουαλία - Λετονία

9ος όμιλος

Άνετο «διπλό» για τη Ρουμανία

Χωρίς να χρειαστεί να... ιδρώσει και ιδιαίτερα και με «σβηστές» τις μηχανές, η Ρουμανία μπόρεσε να φύγει με το «διπλό» από την Ανδόρρα, επικρατώντας με 2-0. Η ομάδα του Ιορντανέσκου έκανε το 1-0 στο 35ο λεπτό με πολύ ωραία κεφαλιά του Μαν μετά από σέντρα του Μορουτάν. Στο 50' ο άλλοτε παίκτης του Ατρομήτου, Ντένις Αλιμπέκ, που είχε και ακυρωθέν γκολ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ με όμορφο πλασέ. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η Ανδόρρα εξαιτίας της αποβολής του Ρέμπες στο 61'.

1η αγωνιστική

Λευκορωσία - Ελβετία 0-5
Ισραήλ - Κόσοβο 1-1
Ανδόρρα - Ρουμανία 0-2

Βαθμολογία

  1. Ελβετία 3 (5-0)
  2. Ρουμανία 3 (2-0)
  3. Κόσοβο 1 (1-1)
  4. Ισραήλ 1 (1-1)
  5. Ανδόρρα 0 (0-2)
  6. Λευκορωσία 0 (0-5)

2η αγωνιστική

  • 28/3 21:45 Ελβετία - Ισραήλ
  • 28/3 21:45 Ρουμανία - Λευκορωσία
  • 28/3 21:45 Κόσοβο - Ανδόρρα
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα