Βαθμολογία UEFA: Ολοζώντανη για το 5/5 η Ελλάδα

Γιάννης Πολιάς
Βαθμολογία UEFA: Ολοζώντανη για το 5/5 η Ελλάδα

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Δείτε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στη βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς της Τρίτης (11/8).

Φουλ δράση με ελληνικό ενδιαφέρον στα ευρωπαϊκά προκριματικά την Τρίτη (11/8), με τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει την πρόκριση στα playoffs του Conference League μετά τη νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας και τον Ολυμπιακό να μένει εκτός Champions League από τη Ναϊμέγκεν και να συνεχίζει στη league phase του Europa - με αμφότερα αποτελέσματα να σημειώνονται στην παράταση.

Ο απολογισμός της Ελλάδας ήταν 200 βαθμοί από το διπλό των Πρασίνων, με τη διαφορά από την ενδέκατη στη βαθμολογία της UEFA, Πολωνία να παραμένει στο 2.000+ αλλά το σημαντικό για τη χώρα μας να είναι ότι παραμένει ολοζώντανη για το 5/5, να έχει δηλαδή όλους τους εκπροσώπους της σε league phase.

Κι αυτό καθώς ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πλέον μία πρόκριση για να μπει σε εκείνη του Conference League, με το σημαντικό να είναι να καταφέρει έστω κάτι αντίστοιχο ο ΠΑΟΚ, που έχει το μαξιλαράκι των playoffs της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA σε περίπτωση αποκλεισμού από την Άντερλεχτ.

Από την άλλη, ο αποκλεισμός των Πειραιωτών έβαλε τέλος στα όνειρα για διπλή εκπροσώπηση στα... αστέρια, με την ΑΕΚ να είναι η μόνη που μπορεί να βρεθεί στο Champions League. Συνεπώς, δεν γίνεται να έρθει το μπόνους από δύο ομάδες, που θα έφερνε εκτόξευση στη βαθμολογία. Παράλληλα, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πάει απευθείας στη league phase του Europa, θα δοθούν δύο αγώνες λιγότεροι, ωστόσο η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει όπως και να 'χει εξασφαλισμένη την παρουσία του εκεί δίχως να εμπλέκεται σε playoffs.

 

Ίδιο μονοπάτι με την ελληνική ομάδα ακολουθεί και η Σπάρτα Πράγας, που αποκλείστηκε από τη Λιόν, σε μία εξέλιξη που ευνοεί την Ελλάδα, καθώς η Τσεχία, την οποία καταδιώκουμε, δεν δύναται να πάρει άλλο μπόνους εκτός αυτού της πρωταθλήτριας Σλάβια.

Η βαθμολογία της UEFA

  1. Τσεχία 44.025

  2. Πολωνία 43.525

  3. Ελλάδα 41.512

  4. Δανία 36.181

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα