Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 3-0: Γκουντογκάν κόφτο, δεν είναι αστείο! (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 3-0: Γκουντογκάν κόφτο, δεν είναι αστείο! (vid)

bet365

Δύο στη Λίβερπουλ και καπάκι δύο στην Τότεναμ (3-0). Ο Γκουντογκάν κάνει αδιανόητα πράγματα και με τα 11 γκολ του φέρνει την κούπα στα χέρια των Πολιτών.

Μέσα Δεκεμβρίου δεν είχε κανένα. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ! ΜΗΔΕΝ ΓΚΟΛ! Τότε έβαλε το πρώτο του. Και 12 αγώνες μετά, μέσα Φεβρουαρίου, ο Ιλκάι Γκουντογκάν έχει βάλει 11 στην Premier League. Ο Ιλκάι Ο Γκουντογκάν! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον έχει απελευθερώσει, τον στέλνει να πατάει περιοχή κι εκείνος τον δικαιώνει, στέλνοντας αντίστοιχα τη Μάντσεστερ Σίτι να χαϊδέψει το ασημικό της Premier League. Ο Γερμανός μέσος αφού έβαλε δύο την προηγούμενη αγωνιστική στη Λίβερπουλ, τώρα έκανε ακριβώς το ίδιο (+ κερδισμένο πέναλτι), καθαρίζοντας το 3-0 επί της Τότεναμ.

Οι Spurs μπήκαν αμυντικά στο ματς, αλλά ενώ δεν είχαν καθόλου την μπάλα, ήταν δική τους η πρώτη καλή στιγμή, με τον Κέιν να σημαδεύει το δοκάρι με σούπερ εκτέλεση φάουλ (14’). Εκεί όμως ξεκίνησε το show του Γκουντογκάν. Στο 21’ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Χόιμπιεργκ και ο Ρόδρι ευστόχησε από τα 11 βήματα. Στο 42’ είχε οριζόντιο δοκάρι ο Γκάμπριελ Ζέσους και στην επανάληψη ο Γερμανός πήρε το όπλο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γκουντο… γκολ: Το μυστικό που ανανέωσε τη δυναμική της Σίτι

Σε φάση διαρκείας (50’) ο Στέρλινγκ τον έβγαλε σε θέση φορ και με τσιμπηματάκι έκανε το 2-0, ενώ στο 69’ συνέβη το πιο φοβερό. Βολέ του Εντερσον, κοντρόλ Γκουντογκάν που ξάπλωσε με προσποίηση τον Σάντσες και πλάσαρε για το τελικό σκορ, στέλνοντας την μάδα του στο +7 από τη 2η Λέστερ, ενώ έχει και ματς λιγότερο. Παράλληλα, ο Πεπ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον μύθο των Πολιτών, καθώς με τη 16η νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, διευρύνει το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οσο για τον Ζοσέ, βρίσκεται στα χειρότερά του, δεχόμενος εννέα γκολ σε δύο διαδοχικά ματς (5 από την Εβερτον στο Κύπελλο) και βλέποντας την ομάδα του στην 8η θέση.

Ο Γκουντογκάν αποχώρησε ίσως με θλάση στον προσαγωγό, αλλά δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση!

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Λαπόρτ, Στόουνς, Ζιντσένκο, Ζοάο Κανσέλο, Ρόδρι, Γκουντογκάν (69’ Φεράν Τόρες), Μπ. Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους (79’ Μαχρέζ)

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Τανγκανγκά, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Ν’Ντομπελέ (64’ Ντέλε Αλι), Μόουρα (46' Σισοκό), Λαμέλα (72’ Λαμέλα), Σον, Κέιν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα