Λίβερπουλ - Premier League: Η μεγάλη χαμένη του VAR στη φετινή σεζόν (vid & chart)

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Premier League: Η μεγάλη χαμένη του VAR στη φετινή σεζόν (vid & chart)

bet365

Καμία ομάδα της Premier League δεν έχει χάσει τόσους βαθμούς από τις αποφάσεις που ανέτρεψε το VAR τη φετινή σεζόν, όσους η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Δείτε την πλήρη κατάταξη.

Το ρεσιτάλ κακοδαιμονίας που βιώνει η Λίβερπουλ με τους τραυματισμούς και τις απουσίες, ειδικά στην αμυντική της γραμμή, είναι απλά η μια πλευρά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Γιούργκεν Κλοπ τη φετινή σεζόν. Υπάρχει και δεύτερη, η οποία, μάλιστα, επηρεάζει άμεσα την πορεία των πρωταθλητών Αγγλίας προς την υπεράσπιση του τίτλου και είναι ο παράγοντας VAR.

Μετά από 8 αγωνιστικές στην τρέχουσα περίοδο, οι Reds είναι μεν 3οι στη βαθμολογία (στο -1 από την πρωτοπόρο Λέστερ), αλλά κατέχουν τον τίτλο της ομάδας που έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς και έχει βγει ωφελημένη τις λιγότερες φορές από την εξέταση μιας επίμαχης φάσης υπό το πρίσμα της νέας τεχνολογίας.

Από το πιο πολυσυζητημένο παράδειγμα, το οφσάιντ του Μανέ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, μέχρι το πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της στο ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, οι Κόκκινοι έχουν μείνει ξεκρέμαστοι από τον Video Assistant Referee τις 5 από τις 6 φορές που χρειάστηκε να επέμβει σε αγώνες τους, χάνοντας έτσι 4 βαθμούς από τις αποφάσεις που άλλαξαν κατόπιν VAR check. Αριθμός που την τοποθετεί ουραγό στην επιμέρους κατάταξη της Premier League.

Κι όλα αυτά, δίχως να υπολογίζεται η πιο επιζήμια φάση στην οποία υπέστη ρήξη χιαστού ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, μετά το «εγκληματικό» μαρκάρισμα του Πίκφορντ, καθώς δεν είχε καν εξεταστεί από το VAR, σηκώνοντας τότε νέα θύελλα αντιδράσεων.

Η Λίβερπουλ στο VAR:

  • Περιπτώσεις: 6 (3η στην Premier League)
  • Αποφάσεις κατά: 5 (1η)
  • Βαθμοί που έχασε: -4 (20η)
  • Πέναλτι κατά: 2 (1η)
  • Ακυρωμένα γκολ: 3 (1η)
  • Γκολ κατά: 1 (3η)

Αναλυτικά η επιμέρους βαθμολογία, με βάση τις αποφάσεις που ανέτρεψε το VAR*:

ΟμάδαΒαθμοί (+-)
1. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ+3
2. Έβερτον+3
3. Σαουθάμπτον+2
4. Άστον Βίλα+1
5. Άρσεναλ+1
6. Μάντσεστερ Σίτι+1
7. Λέστερ+1
8. Γουέστ Χαμ+1
9. Νιούκαστλ+1
10. Κρίσταλ Πάλας0
11. Γουλβς0
12. Τσέλσι-1
13. Λιντς-1
14. Γουέστ Μπρομ-1
15. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-1
16. Μπράιτον-2
17. Τότεναμ-2
18. Φούλαμ-2
19. Λίβερπουλ-4
* Μπέρνλι - (το VAR δεν έχει εμπλακεί σε καμία καθοριστική φάση σε ματς της)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα