Νιούκαστλ: Αποσύρθηκαν οι Σαουδάραβες από την αγορά του κλαμπ

Νιούκαστλ: Αποσύρθηκαν οι Σαουδάραβες από την αγορά του κλαμπ

Gazzetta team
Νιούκαστλ: Αποσύρθηκαν οι Σαουδάραβες από την αγορά του κλαμπ

bet365

Η διαφαινόμενη μεταβίβαση των μετοχών της Νιουκάστλ στους Σαουδάραβες επενδυτές «κόλλησε» για μήνες από την πλευρά της αγγλικής κυβέρνησης και της Premier League, με αποτέλεσμα το κονσόρτιουμ να αποσύρει οριστικά την πρόταση του.

Οριστικό «ναύαγιο» επήλθε στην υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών της Νιουκάστλ προς το fund με επικεφαλής τον Πρίγκηπα του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Μετά από αλυσιδωτές αρνητικές εξελίξεις το τελευταίο τρίμηνο, αναφορικά με το ποιόν των εμπλεκόμενων πλευρών στο κονσόρτιουμ και την παράνομη δράση σχετικά με πειρατική προβολή αγώνων της Premier League στη Σαουδική Αραβία, η πλευρά των υποψήφιων αγοραστών αποφάσισε επίσημα να «τραβήξει την πρίζα» και να ματαιώσει το deal, που έτσι κι αλλιώς είχε «κολλήσει».

Η διαφαινόμενη διείσδυση του κονσόρτιουμ στις Καρακάξες, του οποίου ηγήθηκε η επιφανής, Αμάντα Στέιβλι, φερόταν σε άκρως προχωρημένο στάδιο στα μέσα Απριλίου και ο νυν ιδιοκτήτης του κλαμπ Μάικ Άσλεϊ τα είχε βρει σε όλα για την πώληση έναντι 300 εκατ. Μια πώληση που θα σφράγιζε το τέλος της εμπλοκής του στη Νιούκαστλ μετά από 13 χρόνια.

Ωστόσο, οι «φωνές» για το υπόβαθρο του fund και τις δραστηριότητες του ευρύτερου κύκλου του Μπιν Σαλμάν στη Σαουδική Αραβία, που αφορούσαν καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως από τη χήρα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αύξησαν πιέσεις στην Premier League και την αγγλική κυβέρνηση ώστε να μην επικυρώσει τη μεταβίβαση.

Μάλιστα, η πλευρά του κράτους μία ημέρα πριν επιβεβαίωσε πως δεν θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την επικύρωση, πετώντας ουσιαστικά το «μπαλάκι» ξανά στον CEO της PL, Ρίτσαρντ Μάστερς.

Η επίσημη απόσυρση του ενδιαφέροντος, όμως, από τους Σαουδάραβες πρόλαβε τις αντιδράσεις της διοργανώτριας αρχής κι έτσι ο Άσλεϊ καλείται να βρει νέο υποψήφιο επενδυτή για να παραχωρήσει τους Μάγκπαϊς, με τον αμερικανό πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Χένρι Μόρις, να έχει ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα