Νιουκάστλ: Αποκαλύφθηκε η σχέση των Σαουδαράβων με πειρατικό κανάλι, στον αέρα η μεταβίβαση

Gazzetta team
Νιουκάστλ: Αποκαλύφθηκε η σχέση των Σαουδαράβων με πειρατικό κανάλι, στον αέρα η μεταβίβαση

bet365

«Στραβώνει» η υπόθεση μεταβίβασης της Νιουκάστλ στο fund της Σαουδικής Αραβίας, μετά την αποκάλυψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία «καρφώνει» τη χώρα για χρηματοδότηση καναλιού που προβάλλει πειρατικά αγώνες της Premier League.

Όλο και αυξάνονται οι «σκιές» γύρω από τη δράση των Σαουδαράβων εν δυνάμει ιδιοκτητών της Νιουκάστλ. Εδώ και καιρό η κουβέντα εναντίον της νομιμότητας στις συναλλαγές και τις δραστηριότητές τους απασχολεί τα αγγλικά ΜΜΕ, ειδικά μετά την έκκληση της χήρας του δολοφονημένου δημοσιογράφου από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, Τζαμάλ Κασόγκι.

Αυτή τη φορά, το «χτύπημα» προς τον Πρίγκηπα του Θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και των συνεργατών του προέρχεται γύρω από το δεύτερο μελανό σημάδι του στο φάκελο μεταβίβασης της Νιουκάστλ: η πειρατική δράση στα τηλεοπτικά δικαιώματα με αντικείμενο την Premier League.

Μετά από διαρκείς φήμες για πιθανή σχέση της χώρας με πειρατικό κανάλι που κάνει παράνομο streaming τους αγώνες της PL, ήρθε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου να διαλευκάνει την υπόθεση και να επιβεβαιώσει τις υποψίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελικής έκθεσης, που έχει ταχυδρομηθεί ήδη στα γραφεία της Λίγκας αλλά θα δημοσιευτεί στα μέσα του Ιουνίου, διαπιστώθηκε άμεση σχέση χρηματοδότησης στο πειρατικό κανάλι beoutQ και την ασιατική χώρα.

Το προηγούμενο διάστημα, FIFA, UEFA, Premier League και La Liga είχαν κινηθεί νομικά κατά του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, όμως, σε κάθε περίπτωση τα τοπικά αρμόδια όργανα αρνούνταν να αναλάβουν την υπόθεση και να τεθούν εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Εν προκειμένω, το ζήτημα πέρασε στη δικαιοδοσία του ανώτατου Π.Ο.Ε., ο οποίος και προχώρησε μέχρι τέλους την υπόθεση, θέτοντας σε μεγάλη αμφοβολία την ολοκλήρωση του deal μεταβίβασης του αγγλικού συλλόγου στα χέρια του fund των Σαουδαράβων και της Αμάντα Στέιβλι.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα