Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1: Κυνική ανατροπή και προβάδισμα Ευρώπης οι Σπερς! (vid)

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1: Κυνική ανατροπή και προβάδισμα Ευρώπης οι Σπερς! (vid)

bet365

Οι Σπερς έχουν «σφυγμό». Η κυνική Τότεναμ πήρε το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με ανατροπή κόντρα στην Άρσεναλ (2-1) και μαζί την προτεραιότητα στη «μάχη» του Europa League, βάζοντας σε μπελάδες πια τους Κανονιέρηδες.

Το «do or die» αιωρούταν πάνω από τον τίτλο της αναμέτρησης. Ειδικά για την γηπεδούχο Τότεναμ, που αν έμενε με άδεια χέρια θα χρειαζόταν ένα «θαύμα» για να προλάβει το τρένο της 7ης θέσης. Η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν, ούτε την ανεβασμένη Άρσεναλ του Αρτέτα, που είχε και την αποστολή να σπάσει την αρνητική παράδοση των 5 σερί αγώνων χωρίς νίκη στην έδρα των «εχθρών» της.

Ωστόσο, το πρώτο ντέρμπι Βορείου Λονδίνου του Βάσκου και του Ζοσέ Μουρίνιο, έμελλε να έχει νικητή τον δεύτερο. Η Τότεναμ έδειξε πολύ σκληρή για να «πεθάνει» και με περίσσεια κυνισμού κατάφερε να επιστρέψει κόντρα στους Κανονιέρηδες (2-1), για να πάρει τη νίκη που τής δίνει προτεραιότητα για την έξοδο στην Ευρώπη και να τους αφήσει 4 βαθμούς μακριά, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να κάνουν εμφανή τη διάθεσή τους να επιβληθούν, η δράση άρχισε από νωρίς και κορυφώθηκε πριν από το πρώτο 20λεπτο. Σε ένα τρίλεπτο, ο Αλεξάντρ Λακαζέτ άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ με φοβερή εκτέλεση εκτός περιοχής και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, αλλά η απάντηση ήταν άμεση.

Ο Χέουνγκ-Μιν Σον, στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα, εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη συνεννόηση των Κολάσινατς-Λουίζ και την απαθή αντιμετώπιση του Βραζιλιάνου στόπερ, για να πλασάρει με ωραίο σκαφτό σουτ τον Αργεντίνο κίπερ μόλις στο 19'. Έτσι, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία της Τότεναμ με 4+ γκολ σε τέσσερις διαδοχικές σεζόν, μετά τους Σέριγχαμ, Κιν και Κέιν.

Μάλιστα, η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει ανατρέψει το σκορ από τη μισή ώρα αγώνα, αλλά ο κεραυνός του Ντέιβις κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών. Από την ανάπαυλα κι έπειτα, το σύνολο του Αρτέτα πήρε τον απόλυτο έλεγχο της πρωτοβουλίας, έφτασε μέχρι και το 82-18% κατοχής στο 65', όμως, τα αμυντικά κενά της την πρόδωσαν ανεπανόρθωτα.

Αφού ο Ομπαμεγιάνγκ δεν έκανε το 1-2 στο 59', η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την είσοδο στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε τα ηνία, με την κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ στο 81', ο οποίος νίκησε κατά κράτος τους Τίρνεϊ και Λουίζ.

Έκτοτε, η ομάδα του Μουρίνιο έφερε το ματς στα μέτρα της και χωρίς επιπλέον «κραδασμούς», πανηγύρισε το σπουδαίο τρίποντο και πλησίασε με 52 βαθμούς τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο -2. Από την άλλη, η ομάδα του Αρτέτα έμεινε στους 50 και πλέον βλέπει την ευρωπαϊκή έξοδο να χάνεται, καθώς ακολουθεί ματς με Λίβερπουλ και χρειάζεται να υπερκαλύψει τουλάχιστον 4 βαθμούς για να ξαναμπεί στο κόλπο

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς, Σισοκό, Λο Σέλσο, Λούκας (82' Μπέργκβαϊν), Σον (90+3' Λαμέλα), Κέιν

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Μπεγιερίν (84' Σέντρικ), Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς (84' Νέλσον), Τίρνεϊ (84' Γουίλοκ), Θεμπάγιος, Τζάκα, Πεπέ (69' Σάκα), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα