Νόριτς – Λίβερπουλ 0-1: Η κορυφαία όλων των εποχών (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Νόριτς – Λίβερπουλ 0-1: Η κορυφαία όλων των εποχών (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ πέρασε και από τη Νόριτς (0-1) και έγινε η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή στην ιστορία των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων στην 26η αγωνιστική, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στο όνειρο.

Δεν ήταν καλή. Καθόλου. Δεν είχε καμία σημασία. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Νίκησε! Εδώ και πάρα πολύ καιρό η απόδοση της Λίβερπουλ δεν επηρεάζει το εάν θα νικήσει ή όχι. Θα νικήσει! Το επανέλαβε στο “Κάροου Ρόουντ”, όπου επικράτησε δύσκολα 0-1 της Νόριτς, για να βρεθεί στο τρελό +25 από τη Σίτι και να διευρύνει ένα σωρό ιστορικά επιτεύγματα. Οπως αυτό της κορυφαίας συγκομιδής στην ιστορία των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων στην 26η αγωνιστική. Καμία άλλη, ποτέ, δεν είχε περισσότερους βαθμούς.

Και πώς να μην κάνει αυτό το ρεκόρ η Λίβερπουλ; Από τη στιγμή που οι 25 από αυτές τις 26 αήττητες αγωνιστικές της είναι καθαρά τρίποντα; Από τη στιγμή που έχει ένα αδιανόητο ψυχολογικό φορμάρισμα, ώστε από πέρσι τον Γενάρη να μετράει 43 αγωνιστικές δίχως ήττα; Ειδικά με αυτό το τελευταίο ισοφάρισε την τρομερή επίδοση της Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ (1977-'78) και υπολείπεται μόνο των 49 αγώνων των “Invincibles” της Αρσεναλ (2003-'04).

Στο αγωνιστικό κομμάτι χρειάστηκε μία σούπερ επέμβαση του Αλισον (35') και η τύχη (72' δοκάρι του Τετέι). Τη διαφορά όμως την έκανε ο Μανέ, που μπήκε αλλαγή και σκόραρε, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του. Στο 78' κατέβασε υπέροχα την μπάλα και πλάσαρε χαμηλά στη δεξιά γωνία του Κρουλ. Με αυτόν τον τρόπο η Λίβερπουλ διεύρυνε το αήττητο της κόντρα στη Νόριτς στην Premier League σε 14 παιχνίδια (12 νίκες) και πλέον απλά μετράει μέρες μέχρι να της δοθεί και μαθηματικά ο τίτλος έπειτα από 30 χρόνια.

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Κρουλ, Χέινλι, Τσίμερμαν, Μπάιραμ (25' Λιούις), Ααρονς, Τετέι, Ρουπ, ΜακΛιν, Ντούντα, Κάντγουελ, Πούκι

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά, Βαϊνάλντουμ (60' Μανέ), Χέντερσον, Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (60' Φαμπίνιο), Φιρμίνο, Σαλάχ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα