Λίβερπουλ: Υπερυπολογιστής «έδειξε» τον καταλληλότερο διάδοχο του Κλοπ!

Λίβερπουλ: Υπερυπολογιστής «έδειξε» τον καταλληλότερο διάδοχο του Κλοπ!

spaletti_enrique_zidane

bet365

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται να μπει στη νέα μετά-Κλοπ εποχή της και η τεχνολογία... μίλησε σχετικά με τον πιο ταιριαστό προπονητή της επόμενης ημέρας της.

Μετά τη «βόμβα» του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ανακοίνωσε την επικείμενη αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, οι μηχανές των Ρεντς πήραν γρήγορα... μπρος, προκειμένου να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επόμενη ημέρα τους. Ήδη το όνομα του Τσάμπι Άλονσο έχει «παίξει» πολύ δυνατά στην ειδησεογραφία του εξωτερικού. Ο Ισπανός κόουτς πάντως δεν φαίνεται να είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Γερμανού.

Τουλάχιστον σύμφωνα με την... τεχνολογία. Το «CoachFinder», ένα ειδικό εργαλείο της εταιρείας «TransferRoom», έβαλε... κάτω τα δεδομένα και κατέληξε στους πιο «κατάλληλους» προπονητές για να κάτσουν στον πάγκο της Λίβερπουλ από την επόμενη σεζόν, υπολογίζοντας με τη βοήθεια των analytics τον αντίκτυπο κάθε προπονητή εντός κι εκτός γηπέδου, μετρώντας τις επιδόσεις της ομάδας τους, τα Expected Goals και την αξία του ρόστερ τους.

Σύμφωνα με αυτόν τον υπερυπολογιστή λοιπόν, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι - ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας αυτή τη στιγμή - θεωρείται ο ιδανικός υποψήφιος με επίδοση της τάξης του 93% στον δείκτη «καταλληλότητας». Ακολουθεί ο ελεύθερος Ζινεντίν Ζιντάν με 92% αλλά και ο Λουίς Ενρίκε της Παρί επίσης με 92%.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Ζουλιέν Λοπετέγκι (89%) και ο Κάρλο Αντσελότι (88%).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα