Άστον Βίλα - Άρσεναλ 1-0: Της είπε... good ebening κι έδωσε συνέχεια στην ξέφρενη πορεία της!

Ιάσονας Θεριός

bet365

Χάρη στο γκολ του ΜακΓκιν από το 7΄, η Άστον Βίλα πλήγωσε την... πρώην του Έμερι, Άρσεναλ, και έσπασε ιστορικό ρεκόρ, συνεχίζοντας την τρελή πορεία πρωταθλητισμού στην Premier League, ούσα πλέον στο -2 από την 1η Λίβερπουλ.

Ακόμα ένα «Καλησπέρα, εδώ είναι "Βίλα Παρκ"» από τη φοβερή Βίλα ή μάλλον αντί για καλησπέρα, «Good ebening», χαρακτηριστική φράση για την οποία χλευάστηκε ο Ουνάι Έμερι στον καιρό του στην Άρσεναλ. Ο Βάσκος πάντως μπόρεσε να πάρει μια μικρή εκδίκηση από την... πρώην του και να χαρίσει στη Λίβερπουλ την κορυφή. Οι Βίλανς, λίγες μέρες μετά το masterclass κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι υπέταξαν και τη - μέχρι πρότινος πρωτοπόρο - ομάδα του Αρτέτα και έφτασαν τις 15 σερί εντός έδρας νίκες - επίδοση ρεκόρ - για να αρνηθούν να βγουν από τις... ράγες τους και να ανέβουν στη 3η θέση της Premier League, δύο βαθμούς πίσω από τους Ρεντς και έναν πίσω από τους Κανονιέρηδες.

Οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να αρχίσουν το ματς κάπως καλύτερα. Με την ορμή της έδρας, μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 7’. Ο Μπέιλι έκανε φοβερη κούρσα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ΜακΓκιν και ο Σκωτσέζος με άψογη υποδοχή και τελείωμα έκανε το 1-0 από την καρδιά της περιοχής. Οι παίκτες του Έμερι με την έντασή τους και την άρτια εκτελεσμένη ψηλή γραμμή στην άμυνα διατηρούσαν για ώρα την Άρσεναλ μακριά από τα καρέ τους. Σταδιακά ωστόσο, οι Κανονιέρηδες ισορρόπησαν την κατάσταση και έψαξαν την ισοφάριση.

Σε διάστημα δέκα λεπτών (32’ – 42’) χτύπησαν πέντε φορές την πόρτα του Εμιλιάνο Μαρτίνες ο οποίος όμως ήταν σταθερός και με φοβερές επεμβάσεις ειδικά στο κοντινό πλασέ του Όντεγκααρντ (39’) και στο δυνατό σουτ του Ζεσούς μέσα από την περιοχή (42’) κράτησε το πολύτιμο μηδέν στην εστία του.

Οι Κανονιέρηδες μπήκαν ανάλογα δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Στο 57’ είδαν την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Μαρτίνες από την πλάτη του Γουότκινς μετά από κόρνερ αλλά από αυτό το σημείο και μετά άφησαν και πάλι τα ηνία του ματς στην ομάδα του Έμερι. Η Βίλα περιόρισε την απειλητικότητα της Άρσεναλ και προσπάθησε να κλειδώσει το τρίπντο στην κόντρα.

Στο 61΄ ο Ράγια σταμάτησε το διαγώνιο σουτ του Ντίνιε και επτά λεπτά μετά με πολύ καλή απόκρουση είπε «όχι» και στο δυνατό πλασέ του Γουότκινς μέσα από την περιοχή.

Στον εναπομείναντα χρόνο, η Βίλα κλείδωσε τα πάντα και άφησε την Άρσεναλ να ψάχνει μάταια για ένα λυτρωτικό γκολ ισοφάρισης, το οποίο ωστόσο δεν βρήκε ποτέ. Διαμαρτυρήθηκε έντονα για το ακυρωθέν για χέρι του Χάβερτς τέρμα του Ενκέτια αλλά όπως και να έχει αναγκάστηκε να αφήσει τη… ζεστασιά της κορυφής και να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο από την πιο καυτή έδρα του Νησιού.

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κόνσα (66’ Κας), Ντινιε (78’ Μορένο), Ντιέγκο Κάρλος, Ντόουγκλας Λουίζ, ΜακΓκιν, Καμαρά (66’ Ντεντόνκερ), Τίλεμανς (56’ Ράμσεϊ), Μπέιλι (46’ Ντιαμπί), Γουότκινς

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (90+4' Νέλσον), Ράις, Χάβερτς, Όντεγκααρντ, Σάκα, Ζεσούς (81’ Ενκέτια), Μαρτινέλι (70’ Τροσάρ)

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα