Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 0-4: Επέστρεψε στις νίκες και μείωσε τη διαφορά από τη Σίτι στον πόντο

Βασίλης Μπαλατσός
Άρσεναλ

bet365

Η Άρσεναλ μετά την ισοπαλία με την Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε στην έδρα της Μπόρνμουθ με 4-0 και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στον έναν βαθμό. Πρώτη νίκη για Λούτον, τρίποντα για Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ.

Η Άρσεναλ μετά την απώλεια βαθμών στο ντέρμπι με την Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν στην έδρα της Μπόρνμουθ με 4-0, εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι στο Γουλβερχάμπτον και μείωσαν τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Πολίτες στον ένα βαθμό. MVP με γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι ο Μάρτιν Όντεγκααρντ.

Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο 17'. Ο Όντεγκααρντ γέμισε, η κεφαλιά του Ζεσούς κατέληξε στο δοκάρι και από κοντά ο Σάκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, στο 43' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νορβηγού μαέστρου της ομάδας του Αρτέτα.

Στο 52' η Άρσεναλ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά για ανατροπή του Όντεγκααρντ. Ο Δανός άφησε την εκτέλεση στον Χάβερτς, ο οποίος έκανε το 3-0 και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους Κανονιέρηδες στην 10η εμφάνιση του. Στο 90+4' ο Όντεγκααρντ ολοκλήρωσε την «παράσταση» του με ασίστ. Εκτέλεσε φάουλ, ο Γουάιτ πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Μπόρνμουθ: Νέτο, Κερκέζ (83’ Σεμένιο), Κουκ, Κρίστι (83’ Κρίστι), Ζαμπάρνι, Ταβερνιέ (61’ Ντανγκό), Σενέσι, Άαρονς, Μπίλινγκ (76’ Ρόθγουελ), Κλάιφερτ (61’ Σινιστέρα), Σολάνκε

Άρσεναλ: Ραγιά, Σαλιμπά, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (69’ Τομιγιάσου), Ράις (80’ Ζορζίνιο), Όντεγκααρντ, Χάβερτς (80’ Σμιθ Ρόου), Σακά (76’ Βιέιρα), Ενκετιά (70’ Νέλσον), Ζεσούς

Συνεχίζει το... σκαρφάλωμα η Γουέστ Χαμ

Χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα, η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Ολυμπιακού, Γουέστ Χαμ, υπέταξε τη νεοφώτιστη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο και έδωσε συνέχεια στο σταθερό σκαρφάλωμά της στις θέσεις της Premier League. Με το 2-0 η ομάδα του Μόγιες έφτασε τους 13 βαθμούς και ανέβηκε 7η.

Από την αρχή μέχρι το τέλος είχαν το πάνω χέρι τα Σφυριά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 24' με τον συνήθη ύποπτο Μπόουεν. Άψογο πλασέ μετά το γύρισμα του Τσούφαλ για τον Άγγλο που έφτασε τα πέντε γκολ στην Premier League. Στο 37' ο Σούτσεκ μετά την ασίστ του Αντόνιο έκανε το 2-0 και καθάρισε από νωρίς το ματς, αφού οι Λεπίδες δεν έβγαλαν την παραμικρή αντίδραση.

«Σβηστή» νίκη για τη Νιουκάστλ

Την τρίτη της διαδοχική νίκη στην Premier League πήρε η Νιουκάστλ, η οποία, μετά το εκκωφαντικό 8-0 κόντρα στη Σέφιλντ, πήρε άνετη νίκη 2-0 απέναντι στην έτερη νεοφώτιστη Μπέρνλι στο «St' James's Park». Στην 8η θέση ανέβηκαν με αυτούς τους τρεις βαθμούς οι Καρακάξες. Στο 14ο λεπτό ο Αλμιρόν με πανέμορφο φαλτσάριστο πλασέ νίκησε εντυπωσιακά τον Τράφορντ εκτός περιοχής και ο Ίσακ στο 76' από την άσπρη βούλα «κλείδωσε» τη νίκη.

Ιστορικό τρίποντο για τη Λούτον

Μεγάλη ημέρα για τη Λούτον. Οι Hatters περίμεναν μέχρι την 7η αγωνιστική της Premier League για να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη μετά την άνοδο τους στην Premier League, καθώς επικράτησαν στην έδρα της Έβερτον με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι «ξεκόλλησαν» από την επικίνδυνη ζώνη και έπιασαν τα Ζαχαρωτά στους τέσσερις βαθμούς.

Η Λούτον προηγήθηκε στο 24', όταν ο Μορίς σημάδεψε το δοκάρι και ο Λόκιερ με προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 21' ο Ντάουτι εκτέλεσε φάουλ και ο Μόρις με σουτ στην κίνηση διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 45' ο Κάλβερτ Λιούιν μείωσε το σκορ με προβολή μετά από ασίστ του Ντουκουρέ. Η Έβερτον πίεσε αλλά δεν κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό.

Βαθμολογία:

Βαθμολογία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα