Premier League: Η Γουλβς εκτροχίασε το... τρένο της Σίτι, άλωσε το «Ολντ Τράφορντ» η Πάλας!

Γουλβς

bet365

«Φωτιά» στην κορυφή έβαλε η Γουλβς, η οποία γκρέμισε με 2-1 την απόλυτη Μάντσεστερ Σίτι σε νίκη - δώρο προς Άρσεναλ και Λίβερπουλ. «Ρεβάνς» της Κρίσταλ Πάλας από τη Γιουνάιτεντ με διπλό στο «Ολντ Τράφορντ».

Μπορεί στο League Cup το ταξίδι να τερματίστηκε πρόωρα με αποκλεισμό στο «St James Park», όμως μέχρι πρότινος στο πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι πήγαινε... τρένο. Το απόλυτο των Citizens ωστόσο γκρεμίστηκε οριστικά στο «Μολινό», εκεί όπου η ατρόμητη Γουλβς τη λύγισε με 2-1 και επέτρεψε στην Άρσεναλ να πλησιάσει στον έναν βαθμό από την κορυφή.

Κάπως έτσι ο τρόμος που ενέπνεε το σύνολο του Γκουαρδιόλα εξανεμίστηκε μέσα σε μόλις μερικές ημέρες, με τους Λύκους να συνεχίζουν το έργο από εκεί που το άφησε η Νιούκαστλ. Μόλις στο 13΄μάλιστα οι γηπεδούχοι φρόντισαν να αιφνιδιάσουν τους Citizens όταν από γύρισμα του Νέτο στην περιοχή ο Ρούμπεν Ντίας έκανε την προβολή και έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον.

Οι Πολίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν μέσα σε δυο λεπτά με ευκαιρίες των Ακέ (28΄) και Φόντεν (30΄), όμως η ισοφάριση τελικά προέκυψε από το μαγικό δεξί του Άλβαρες! Με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του στο 58΄ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας, παρά την προσπάθεια του Σα να αποτρέψει το 1-1. Στο 66΄μάλιστα η Σίτι άγγιξε την ανατροπή σε πλασέ του Φόντεν που έδιωξε πάνω στη γραμμή του Ντόουσον και στην αντεπίθεση τελικά η Γουλβς έκανε τη ζημιά!

Συνδυασμός Κούνια - Χουάνγκ στην περιοχή και ο τελευταίος βρήκε δίχτυα για να επαναφέρει το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ρίχνοντας ξανά στο καναβάτσο την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Όσο κι αν προσπάθησε η Σίτι δεν βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει και μοιραία γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα που δίνει νέο ενδιαφέρον στην μάχη της κορυφής.

Γουλβς (Γκάρι Ο΄Νιλ): Σα, Κίλμαν, Τότι, Ντόουσον, Λεμινά, Ζοάο Γκόμες (67΄Τραορέ), Νούρι (74΄Ντόχερτι), Σεμέδο, Χουάνγκ (86΄Τζόνι), Νέτο, Κούνια (86΄Φάμπιο Σίλβα)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ (80΄Γκρίλις), Νούνιες, Κόβασιτς (65΄Φίλιπς), Φόντεν, Ντοκού, Άλβαρες, Χάαλαντ

Nέο σοκ για τη Γιουνάιτεντ, ήττα από την Πάλας

Η τριάρα στο League Cup ήταν απλά... φωτοβολίδα, μιας και η Κρίσταλ Πάλας αντέδρασε και φρόντισε να... αλώσει το Ολντ Τράφορντ. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 1-0 της Γιουνάιτεντ φροντίζοντας έτσι να κρατήσουν τους «Κόκκινους» χαμηλά στη βαθμολογία. Hταν η τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, με την ομάδα του Τεν Χάαγκ να περνά κρίση. Παράλληλα, ο Ρόι Χόντγκσον έγινε ο πρώτος προπονητής που μένει αήττητος σε πέντε σερί εκτός έδρας ματς (Premier League) εναντίον της Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά, πίεσαν, χωρίς όμως να είναι σε θέση να βρουν δίχτυα. Αντίθετα, η Πάλας ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, στο 25ο λεπτό με απίθανο «βολέ» του Άντερσεν. Η Μάντσεστερ πίεσε, αλλά στο 40', ο Κασεμίρο δεν κατάφερε να σκοράρει. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Πάλας έχει κρατήσει το μηδέν στο ημίχρονο στα έξι από τα επτά φετινά της ματς στο πρωτάθλημα.

Στο 57’ ο Χόιλουντ και ο Μέισον Μάουντ στο 75’ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά ούτε και ο Γκαρνάτσο, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Η Πάλας κράτησε το μηδέν, πήρε το τρίποντο, το πρώτο στο «Ολντ Τράφορντ» έπειτα από μία τριετία!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα