Μπράιτον: Ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση στον Γκουαρδιόλα ο Ντε Τσέρμπι, «Έγινα προπονητής εξαιτίας του»

Μπράιτον: Ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση στον Γκουαρδιόλα ο Ντε Τσέρμπι, «Έγινα προπονητής εξαιτίας του»

bet365

Ο προπονητής της Μπράιτον λέει ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον ενέπνευσε να γίνει προπονητής μετά την ισοπαλία της ομάδας του με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επαίνεσε τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι πριν από το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπράιτον, περιγράφοντας τον 43χρονο Ιταλό, ο οποίος οδήγησε την Μπράιτον στο Γιουρόπα Λιγκ του επόμενου έτους, ως «έναν από τους προπονητές με τη μεγαλύτερη επιρροή» του τελευταία 20 χρόνια, με τον τεχνικό των Γλάρων να απαντά ανταποδίδοντας τα καλά λόγια. «Έγινα προπονητής εξαιτίας του», είπε στο Sky Sports.

«Έγινα προπονητής εξαιτίας του. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι, αλλά έγινα προπονητής για αυτόν γιατί αγαπούσα την Μπαρτσελόνα του και τον μελέτησα πολύ. Δεν μου αρέσει να αντιγράφω κανέναν, αλλά πήρα [πράγματα από αυτόν] όταν άρχισα να είμαι προπονητής, και πριν, επίσης, όταν τελείωσα ως παίκτης. Ο Πεπ εξακολουθεί να είναι το Νο 1».

Η ισοπαλία κόντρα στους «Πολίτες» εξασφάλισε ότι η Μπράιτον θα τερματίσει στην έκτη θέση, καθιστώντας αυτή την καλύτερη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, και ο Ντε Τσέρμπι ήταν περήφανος για το "θάρρος" που έδειξαν οι παίκτες του. «Ξέραμε ότι το να παίζουμε εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι είναι πάντα σκληρό. Παίξαμε πολύ καλά, αξίζουμε να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Όταν η κατάσταση ήταν δύσκολη, δεν χάσαμε το στυλ μας. Το να πιέζεις τη Μάντσεστερ Σίτι σε man to man σε κάθε πλευρά του γηπέδου, νομίζω ότι είναι θάρρος»

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα