Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Απέσπασε ισοπαλία από την πρωταθλήτρια και «κλείδωσε» την εξάδα!

bet365

Μπράιτον και Μάντσεστερ Σίτι χάρισαν ένα φοβερό ματς, όμως οι Γλάροι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος αφού χάρη στην ισοπαλία (1-1) απέναντι στους πρωταθλητές εξασφάλισαν την 6η θέση και την πρόκριση στο Europa League!

Η υπέροχη Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι είχε ήδη «κλειδώσει» την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας της χάρη στη νίκη απέναντι στη Σαουθάμπτον, όμως με την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι οι Γλάροι εξασφάλισαν πως το τέλος της φετινής Premier League θα τους βρει σε νέα ιστορικά ύψη, στην 6η θέση και τους ομίλους του επόμενου Europa League! Πλήρως ανώδυνο το αποτέλεσμα για την ομάδα του Πεπ, η οποία υποβλήθηκε σε ένα «δυνατό» τεστ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και με τις δύο ομάδες να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο... αποφασισμένες να προσφέρουν θέαμα και μαθήματα ποδοσφαίρου. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, πήραν τον έλεγχο και απείλησαν νωρίς, στο 6ο λεπτό, με άστοχη κεφαλιά του Χάαλαντ. Οι Γλάροι απάντησαν με το δοκάρι του Γουέλμπεκ στο 20', όμως πέντε λεπτά μετά η ομάδα του Πεπ άνοιξε το σκορ. Ο Χάαλαντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έστρωσε στον Φόντεν, ο οποίος σκόραρε μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία.

Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν και πήραν το πάνω χέρι. Στο 31' το γκολ του Μιτόμα ακυρώθηκε για χέρι αλλά στο 38' οι Γλάροι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο 19χρονος Χούλιο Ενσίσο με αστείρευτο ποδοσφαιρικό θράσος δοκίμασε το πόδι του από το... σπίτι του και με ένα απίθανο «τούβλο» έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Ορτέγκα για το 1-1.

Στο 44' ο Γουέλμπεκ έκανε το 2-1 αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ένα λεπτό αργότερα ο Φόντεν με κεφαλιά... ισοφάρισε τα δοκάρια.

Στην επανάληψη, σχεδόν αναμενόμενα, το tempo έπεσε και οι δύο ομάδες έριξαν στροφές. Ο Γκουντογκάν έχασε καλή ευκαιρία στο 49' όμως οι Γλάροι έδειξαν περισσότερη... δίψα για τη νίκη και απείλησαν τόσο με τον Μιτόμα όσο και με τον Εστουπινιάν. Ακόμα κι έτσι, ωστόσο η Σίτι άγγιξε τη νίκη. Όμως, η κεφαλιά-γκολ του Χάαλαντ από σέντρα του Πάλμερ στο 79', ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, με την Μπράιτον και τους Πολίτες να συμβιβάζονται με το 1-1.

Μπράιτον (Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Εστουπινιάν, Φαν Χέκε, Κόλγουιλ, Γκρος, Καϊσέδο, Γκίλμουρ (52' Μακ Άλιστερ), Μιτόμα, Μπουονανότε (75' Φέλτμαν), Ενσίσο (52' Φέργκισον), Γουέλμπεκ (75' Ουντάβ)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Λιούις, Ρόδρι, Στόουνς (84' Γκόμεζ), Γκουντογκάν, Σίλβα (84' Φίλιπς), Ντε Μπρόινε (57' Άλβαρες), Φόντεν (51' Πάλμερ), Μαχρέζ, Χάαλαντ

Η βαθμολογία της Premier League

Βαθμολογία Premier League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα