Μπράιτον - Σαουθάμπτον 3-1: Στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Γλάροι!

brighton_europe

bet365

Η, υπέροχη φέτος, Μπράιτον επικράτησε 3-1 της υποβιβασμένης Σαουθάμπτον και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας της, επιστεγάζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια απίθανη σεζόν.

Άνοιξαν και... μαθηματικά τα φτερά τους για Ευρώπη οι Γλάροι! Η ομάδα-έκπληξη της φετινής Premier League, η Μπράιτον του Ντε Τσέρμπι χρειαζόταν μόλις τρεις βαθμούς στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια της για να αγγίξει το ευρωπαϊκό όνειρο και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε κάποια διοργάνωση της UEFA.

Και αφού νίκησε 3-1 εντός έδρα την υποβιβασμένη Σαουθάμπτον «κλείδωσε» και μαθηματικά την παρουσία της στην πρώτη επτάδα του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι Γλάροι, αν δεν χάσουν με διαφορά... 20 γκολ από την 7η Άστον Βίλα την τελευταία αγωνιστική θα τερματίσουν στην 6η θέση και θα πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, ολοκληρώνοντας με τον πιο επιτυχημένο και ιστορικό τρόπο τη φοβερή τους σεζόν.

Η Μπράιτον μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και επέβαλε τον ρυθμό της όσο αναζητούσε το πρώτο γκολ που θα αφαιρούσε την πίεση από τους ώμους της. Ο Καόρου Μιτόμα ωστόσο, στο 8' αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 22' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε τετ α τετ. Το σκορ πάντως μπόρεσε να ανοίξει για λογαριασμό των Γλάρων, ο Ίβαν Φέργκισον στο 29' με δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο 18χρονος Ιρλανδός «χτύπησε» ξανά διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του από κοντά, μετά από φοβερή ασίστ του Μιτόμα.

Στην επανάληψη όμως, η Σαουθάμπτον έβγαλε αντίδραση και... άγχωσε τους γηπεδούχους. Στο 58' μείωσε με κεφαλιά του Ελιονούσι από κόρνερ και στο 63' ισοφάρισε στην αντεπίθεση, με τον σκόρερ Γουόλκοτ ωστόσο να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ και το 2-1 να παραμένει.

Τις μπλε και λευκές καρδιές έβαλε και πάλι στις... θέσεις τους ο Πασκάλ Γκρος, ο οποίος στο 69' με ωραίο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και «κλείδωσε» για την Μπράιτον το τρίποντο που την έστειλε στην Ευρώπη!

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα