Λίβερπουλ, χτίσε πάνω στην επτάρα

Λίβερπουλ, χτίσε πάνω στην επτάρα

bet365

Όλοι οι ποδοσφαιρικοί πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για να έρθει η ανεπανάληπτη επτάρα της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για… τρελά παιχνίδια όπως αυτό, η μπάλα μας φτιάχνει τόσο. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο περιμένει πως και πως το επόμενο, απίθανο ποδοσφαιρικό παράλογο, αλλά και πώς θα χτίσει η Λίβερπουλ πάνω σε αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα.

Τον περασμένο Ιούνιο, συνέβη ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που, καλά να είμαστε, θα ζήσουμε και θα παρακολουθήσουμε ξανά στον ουρανό το 2040. Πέντε πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος.

Λόγω της διαφοράς στην περιφορά τους, ποτέ δεν έχουν ευθυγραμμιστεί όλοι οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος, αν και κάθε 175 χρόνια λαμβάνει χώρα μια σχετική ευθυγράμμιση όλων των πλανητών προς την ίδια πλευρά του Ήλιου.

Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται «πλανητική σύνοδος» και, ποδοσφαιρικά μιλώντας, θεωρώ πως συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (05/03) στο «Άνφιλντ», για να γίνει πραγματικότητα το ιστορικό, ασύλληπτο και (λογικά) ανεπανάληπτο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0.

Όλοι οι ποδοσφαιρικοί πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για να μην σκοράρει η (ανώτερη) Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο, για να κερδίζουν όλες τις κόντρες μέσα στην περιοχή οι παίκτες της Λίβερπουλ στις φάσεις των περισσότερων γκολ και για να μοιάζει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ανώτερη ακόμα και από το σύνολο – υπόδειγμα του Γερμανού στο πικ των Κόκκινων, την διετία 2019-2020, όταν κατέκτησε κατά σειρά Champions League και Premier League.

Γι’ αυτό γουστάρουμε την μπάλα

Και, ανεξαρτήτως αν υποστηρίζουμε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή… Λιντς (εσχάτως ιδιαιτέρως συμπαθητική για τον υπογράφοντα, γιατί την ανέλαβε ο φίλος Χάβι Γκράθια), για τέτοια, απίθανα ποδοσφαιρικά παράλογα, γουστάρουμε τόσο την μπάλα.

Ποιος περίμενε ότι η Λίβερπουλ των συνεχόμενων πάνω – κάτω φέτος, του 2-5 από την Ρεάλ Μαδρίτης πριν από δώδεκα μέρες, της απίστευτα ευάλωτης άμυνας και της προβληματικής μεσαίας γραμμής, θα διέλυε την, πιθανότατα, πιο φορμαρισμένη ομάδα της Αγγλίας (και ίσως της Ευρώπης) μέσα στο 2023; Και όμως.

Γιατί, ποιος περίμενε ότι πέρυσι η Ρεάλ Μαδρίτης θα απέκλειε κατά σειρά και με απίθανη εξέλιξη τις Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι και θα νικούσε την (καθολικά ανώτερη) Λίβερπουλ στον τελικό για να κατακτήσει το πιο μάγκικο Champions League όλων των εποχών; Και όμως.

Γιατί, ποιος μπορούσε να προβλέψει ότι η γερασμένη Κροατία και το άπειρο σε διεθνές επίπεδο Μαρόκο θα έφταναν μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας στον δρόμο δυνάμεις όπως την Βραζιλία, την Ισπανία ή την Πορτογαλία; Και όμως.

Για όλα τα παραπάνω, γουστάρουμε τόσο την μπάλα. Γιατί είναι απρόβλεπτη, γιατί δεν κερδίζει πάντα η πιο φορμαρισμένη ομάδα, γιατί το φαβορί την πατάει δεκάδες φορές με το αουτσάιντερ, κάτι που δεν συμβαίνει, σε τέτοια συχνότητα τουλάχιστον, σε όλα τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, τα οποία βεβαίως είναι (και θα είναι πάντα) στην σκιά της ασπρόμαυρης θεάς.

Η επτάρα να αποτελέσει σημείο αναφοράς

Και τώρα τι; Η Λίβερπουλ, μετά την συντριβή από τη Ρεάλ Μαδρίτης, το πήρε απόφαση ότι πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στην διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Premier League, προκειμένου να ανανεώσει το εισιτήριό της για το επόμενο Champions League.

Ο θρίαμβος επί της Γιουνάιτεντ οφείλει να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ώστε να κάνει μια τελική ευθεία αντάξια της δυναμικής, του πρεστίζ, αλλά και του ρόστερ που διαθέτει. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πόσο έχει στοιχίσει για να χτιστεί αυτό το ρόστερ.

Η Λίβερπουλ δεν ξέχασε την μπάλα που μας θάμπωσε τα προηγούμενα χρόνια. Ναι, υπάρχει κορεσμός, ναι, υπάρχουν ελλείψεις στις αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, ναι, ο Κλοπ χρειάζεται μεγαλύτερη τακτική ευλυγισία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Αλλά πρέπει να βρεθούν λύσεις, ώστε η χρονιά να μην πάει χαμένη, μένοντας εκτός Champions League και με μοναδική (ανύπαρκτη επί της ουσίας) παρηγοριά την κατάκτηση του Community Shield, τον μακρινό Αύγουστο.

Η ανατροπή του 2-5 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» φαντάζει απίθανη. Όχι τόσο γιατί η Ρεάλ βγάζει μάτια (κάθε άλλο…), αλλά επειδή η Λίβερπουλ δύσκολα δεν θα δεχθεί γκολ, αφού στη Μαδρίτη μπορεί κάλλιστα να βρει δίχτυα με συνέπεια.

Οι Κόκκινοι, όμως, με την ώθηση του 7-0, χωρίς αυτό να τους τυφλώνει ή να τους αποπροσανατολίσει, οφειλούν να δώσουν ό, ,τι έχουν στο σπίτι της Βασίλισσας. Και, κυρίως, να αντιμετωπίσουν κάθε αγώνα πρωταθλήματος ως «τελικό», με στόχο να ξεπεράσουν Τότεναμ και Νιουκάστλ, στη συναρπαστική (και φρονώ μέχρι τέλους) μάχη για την τέταρτη, πολύτιμη θέση.

Και, εφόσον τα καταφέρουν, να έχουν φροντίσει να κάνουν την (μεταγραφική) προετοιμασία για τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις που θα πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι για να τους φέρουν και πάλι στην πρώτη γραμμή. Και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με τον Κλοπ στο τιμόνι, αφού ο κόσμος στηρίζει 100-0 τον Γερμανό, αφήνοντας δεύτερη και τρίτη μοίρα την διοίκηση που τον έφερε στο «Άνφιλντ» το 2015...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...