Τσέλσι - Σαουθάμπτον 0-1: Διπλό - χρυσάφι με υπογραφή... Μπέκαμ Γουόρντ Πράους

Βασίλης Μπαλατσός
Τσέλσι - Σαουθάμπτον 0-1: Διπλό - χρυσάφι με υπογραφή... Μπέκαμ Γουόρντ Πράους

bet365

Η Σαουθάμπτον με το 17ο γκολ του Γουόρντ Πράους με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε με 1-0 την αποκαρδιώτη Τσέλσι στο Λονδίνο και επέστρεψε στις νίκες στην Premier League μετά από τρεις διαδοχικές ήττες.

Τσέλσι σε... ελεύθερη πτώση. Οι Λονδρέζοι των έξι αλλαγών σε σύγκριση με την μεσοβδόμαδη ήττα από την Ντόρτμουντ ήταν απογοητευτικοί και δικαίως ηττήθηκαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την ουραγό Σαουθάμπτον με 1-0. Οι Μπλε έχουν μόλις μια νίκη στους τελευταίους τους οκτώ αγώνες και τρέχουν αρνητικό σερί με τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Οι γηπεδούχοι παραμένουν στην 10η θέση με 31 βαθμούς, ενώ οι Άγιοι είναι στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς, στο -3 από την 17η Μπόρνμουθ.

H ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ έκανε, ειδικά στο πρώτο μέρος, την χειρότερη της εμφάνιση στην τρέχουσα σεζόν και το πλήρωσε. Μόλις στο 4' ο Σουλεμάνα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά τον νίκησε ο Κέπα, στο 10' ο Ονουάτσου έστειλε την μπάλα με κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 45+1' ήρθε η στιγμή του Τζέιμς Γουόρντ Πράους.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχής, ο Βρετανός σπεσιαλίστας ανέλαβε την εκτέλεση και με το 17ο γκολ του με απευθείας εκτέλεση πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Ο αρχηγός της Σαουθάμπτον έχει μόλις ένα λιγότερο από τον σπουδαίο Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Premier League.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν αλλά δεν είχαν καθαρές ιδέες, τους έλειψε η ουσία και οι Άγιοι πήραν ένα διπλό που μπορεί να φανεί κομβικό στην μάχη της παραμονής στα «σαλόνια» του βρετανικού ποδοσφαίρου. «Μελανό» σημείο του ματς ήταν ο σοκαριστικός τραυματισμός του Αθπιλικουέτα, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι και βγήκε με φορείο και οξυγόνο.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα (84' Τσάλομπα), Μπαντιασίλ, Κουλιμπαλί (46' Φοφανά), Τσίλγουελ (84' Γκάλαχερ), Κόβατσιτς, Φερνάντες, Μαντουέκε (64' Μούντρικ), Φέλιξ, Μάουντ (64' Μάουντ), Φοφανά (46' Στέρλινγκ)

Σαουθάμπτον: Μπαζούνου, Άρμστρονγκ Σ. (59' Γουόλκοτ), Μέιτλαντ Νάιλς (90+5' Λιάνκο), Μπέλα Κότσαπ, Περό, Γουόρτ Πρόουζ, Λάβια (87' Ντιαλό), Ελιουνούσι (87' Αλκαράθ), Σουλεμανά (59' Άρμστρονγκ Α. ), Ονουάτσου (59' Μαρά)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα