Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μετά τους Καταριανούς και ο Έλον Μασκ στο «κόλπο» για τον σύλλογο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μετά τους Καταριανούς και ο Έλον Μασκ στο «κόλπο» για τον σύλλογο

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μετά τους Καταριανούς και ο Έλον Μασκ στο «κόλπο» για τον σύλλογο

bet365

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Twitter Έλον Μασκ παρακολουθεί σύμφωνα με την «Daily Mail», τη διαδικασία πώλησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κι εξετάζει τις πιθανότητες να κινηθεί για την αγορά της.

Ο Έλον Μασκ με την περιουσία ύψους 157 δισεκατομμυρίων λιρών (177 εκατ. ευρώ) είναι ένας από τους λίγους και εκλεκτούς που θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα μάλιστα με την «Daily Mail» ο δισεκατομμυριούχος παρακολουθεί στενά την κατάσταση πώλησης του συλλόγου και σκέφτεται αν υπάρχει μια ευκαιρία στο «Ολντ Τράφορντ» που δεν πρέπει να χάσει!

Θυμίζουμε ότι το deadline για τις προτάσεις που έχει τεθεί από τους Γκλέιζερς είναι την Παρασκευή (17/02) και πλησιάζει ραγδαία. Το βρετανικό Μέσο λοιπόν εξετάζει τις πιθανότητες ο άνθρωπος που το Forbes κατατάσσει ως τον δεύτερο πλουσιότερο στον κόσμο είναι έτοιμος να κάνει την κίνησή του για την ποδοσφαιρική ομάδα που έχουν ανακηρύξει ως τη μεγαλύτερη.

Ενώ οι συνεργάτες του δεν σχολιάζουν τυχόν ενδιαφέρον, πηγές κοντά στη συμφωνία γνωρίζουν την προσοχή του στις διαδικασίες πώλησης.

Οι «μνηστήρες» πάντως είναι αρκετοί, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily Mail», μεταξύ αυτών, θυμίζουμε και ένα γκρουπ επενδυτών από το Κατάρ, ανεξάρτητα από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους τη Νιούκαστλ. Εάν αποφασίσουν να υποβάλουν προσφορά, ίσως χρειαστούν μια δυναμική προσωπικότητα για να την προωθήσουν.

Λίγοι θα μπορούσαν να έχουν βέβαια το «ειδικό» βάρος του Μασκ - ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει... κατάρρευση στη δική του πλατφόρμας όταν έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ, πριν πει αργότερα ότι επρόκειτο για αστείο. Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο, με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να σχεδιάζουν διαμαρτυρία κατά της οικογένειας Γκλέιζερ πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ και τη θητεία του Έρικ Τεν Χαγκ να ξεκινάει υποτονικά, ο Μασκ έγραψε: «Επίσης, αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακαλώ». Για ορισμένους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, αυτό ήταν μουσική στα αυτιά τους. Και ενώ στη συνέχεια εξήγησε ότι έκανε απλά πλάκα, η αντίδραση δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο Μασκ πρόσθεσε αργότερα: «Αν και, αν ήταν οποιαδήποτε ομάδα, θα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν η αγαπημένη μου ομάδα όταν ήμουν παιδί».

Παρεμπιπτόντως στο Twitter, η Γιουνάιτεντ διαθέτει 34,9 εκατομμύρια followers. Ο Μασκ έχει 128,9 εκατομμύρια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα