DailyMail: «Ο Λι Μέισον ξέχασε να βάλει τις γραμμές του οφσάιντ στο VAR στο γκολ της Μπρέντφορντ κόντρα στην Άρσεναλ»

Newsroom
DailyMail: «Ο Λι Μέισον ξέχασε να βάλει τις γραμμές του οφσάιντ στο VAR στο γκολ της Μπρέντφορντ κόντρα στην Άρσεναλ»

bet365

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της DailyMail, ο διαιτητής Λι Μέισον, που βρισκόταν στο VAR του Άρσεναλ-Μπρέντφορντ, φαίνεται πως ξέχασε να τοποθετήσει τις γραμμές για το οφσάιντ στο γκολ της δεύτερης για το οποίο διαμαρτύρονται οι «κανονιέρηδες».

Δίκιο στην Άρσεναλ και τον Μικέλ Αρτέτα, που ήταν έξαλλος με το γκολ της Μπρέντφορντ, που τελικά μέτρησε και στέρησε τη νίκη από την ομάδα του, φαίνεται να δίνει η αγγλική ιστοσελίδα, η οποία αναφέρει πως ο διαιτητής, που βρισκόταν στο VAR, ξέχασε να βάλει τις γραμμές στην συγκεκριμένη φάση και γι' αυτό δεν καταλογίστηκε το οφσάιντ.

Η φάση στην οποία οι «Μέλλισες» σκοράρουν για το 1-1 με τον Τόνεϊ ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων, αφού θεωρούν πως ο Νόργκαρντ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ πριν περάσει την μπάλα στον Άγγλο επιθετικό.

Ο Λι Μέισον έκανε αρκετή ώρα να αποφασίσει αν ο Πίνοκ επηρέαζε την φάση και μετά επέστρεψε να τσεκάρει την φάση χωρίς να τοποθετήσεις τις γραμμές.

«Ο Τόνεϊ βάζει την μπάλα στα δίκτυα και ο Λι Μέισον που είναι στο VAR τρέχει να το τσεκάρει. Κοιτάει να δει αν υπήρχε οφσάιντ στον Πίνοκ κι αν επηρέαζε την φάση μπλοκάροντας τον Γκάμπριελ. Κοιτάει για πιθανή παράβαση και αποφασίζει πως δεν υπάρχει και γι' αυτό ο διαιτητής Πίτερ Μπανκς δεν έκανε κάποιο προφανές ή καθαρό λάθος.

Ωστόσο στο build-up του γκολ, ο Κρίστιαν Νόργκαρντ - ο οποίος συνεργάζεται με τον Τόνεϊ στην φάση του γκολ - είναι σε θέση οφσάιντ. Όμως η αλήθεια είναι πως το VAR δεν ερεύνησε πλήρως την φάση με τις γραμμές. Οι γραμμές απλώς δεν τοποθετήθηκαν. Κι αυτό είναι ανθρώπινο λάθος. Αν είχαν μπει το γκολ θα είχε ακυρωθεί» είπε στην Mail ο ειδικός σε θέματα διαιτησίας και εκπρόσωπος της ένωσης διαιτητής, Κρις Φόι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα