Άρσεναλ - Μπρέντφορντ 1-1: Οι Μέλισσες... τσίμπησαν τον βαθμό από το «Emirates»

Newsroom
Άρσεναλ - Μπρέντφορντ 1-1: Οι Μέλισσες... τσίμπησαν τον βαθμό από το «Emirates»

bet365

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με τον Τροσάρ κόντρα στην Μπρέντφορντ, όμως οι Μέλισσες με τον... συνήθη ύποπτο Τόνεϊ ισοφάρισαν σε 1-1 και έφυγαν με τον βαθμό από το «Emirates». «Τεσσάρα» της Λέστερ στην απογοητευτική Τότεναμ. Μοιρασιά για Κρίσταλ Πάλας και Μπράιτον, ανατροπή με δέκα παίκτες η Γουλβς στο «St. Mary's Stadium».

Back to back... γκέλα για την Άρσεναλ. Οι Κανονιέρηδες μετά την ήττα από την Έβερτον με 1-0, έμειναν στην ισοπαλία στο «Emirates» κόντρα στη μαχητική Μπρέντφορντ με 1-1, παρόλο που προηγήθηκαν με τον Λέο Τροσάρ. Οι Λονδρέζοι προπορεύονται στον πίνακα της βαθμολογίας με 51 βαθμούς αλλή απόσταση από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι έχει μειωθεί στους έξι βαθμούς.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόντουσαν στη δημιουργία φάσεων, ενώ αμυντικά άφηναν κενά στους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 66' όταν ο Σακά έκανε το 1-2 με τον Όντεγκααρντ, ο Βρετανός εξτρέμ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Λέο Τροσάρ εξ επαφής σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα.

Η Μπρέντφορντ ήταν επικίνδυνη και «πλήγωσαν» την Άρσεναλ στο 74'. Αμυντική αδράνεια των Κανονιέρηδων, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τρεις κεφαλιές μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Νόργκααρντ σήκωσε την μπάλα πάνω από τον Ράμσντεϊλ και ο Τόνεϊ με κεφαλιά σε κενή εστία, διαμόρφωσε το 1-1 που έμεινε μέχρι τέλους.

Η Λέστερ ισοπέδωσε με τεσσάρα το «φάντασμα» της Τότεναμ

Τι κι αν χαμογέλασε πρώτη ανοίγοντας το σκορ στο «King Power»; Το απόγευμα αποδείχθηκε πέρα για πέρα δύσκολο για μια άψυχη Τότεναμ, η οποία είδε τη Λέστερ να κυριαρχεί με τεσσάρα (4-1) και να της κόβει τα φτερά για είσοδο στην πρώτη τετράδα. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με τον Μπετανκούρ στο 14΄, οι Αλεπούδες μύρισαν... αίμα και φρόντισαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Αρχικά στο 23΄ο Μεντί με φοβερό γκολ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ ο Μάντισον δυο λεπτά αργότερα έφερε τούμπα τα δεδομένα. Στις καθυστερήσεις του α΄μέρους ο Ιεανάτσο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και κόλλησε στον τοίχο την Τότεναμ, η οποία αδυνατούσε να βρει γιατρικό για τις πληγές της. Τελικά στο 81΄ο Μπαρνς διαμόρφωσε τον θρίαμβο των Αλεπούδων απέναντι στους απογοητευτικούς Λονδρέζους που παρέμειναν στην 5η θέση και στο -1 από την πρώτη τετράδα, αλλά με δυο ματς περισσότερα από τη Νιούκαστλ.

Νίκη - ανατροπή και ανάσα για την αλύγιστη Γουλβς

Διπλό ζωτικής σημασίας πανηγύρισε η Γουλβς, η οποία επικράτησε 2-1 με ανατροπή στην έδρα της ουραγού Σαουθάμπτον και αποσπάστηκε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Ακόμα κι αν το πρώτο μέρος έστησε τρομερά μπλόκα για τους Λύκους με το γκολ του Αλκαράθ στο 24΄και την αποβολή του Λεμινά τρία λεπτά, αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο β΄μέρους και να φύγουν με τους τρεις βαθμούς. Αρχικά στο 73΄το αυτογκόλ του Μπεντνάρεκ επανέφερε την ισορροπία, ενώ στο 87΄ο Ζοάο Γκόμες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1 των Λύκων.

«Έκλεψε» τον βαθμό από την Μπράιτον η Κρίσταλ Πάλας

Σε ένα τεταμένο παιχνίδι, εξαιτίας της ιδιαίτερης κόντρας μεταξύ των ομάδων, Κρίσταλ Πάλας και Μπράιτον έμειναν στο 1-1 στην έδρα της πρώτης. Οι Γλάροι ήταν ανώτεροι καθ'όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά σπατάλησαν τις καλές στιγμές που μπόρεσαν να δημιουργήσουν στο πρώτο μέρος. Στο 63' άνοιξαν το σκορ με τον Μαρτς, όμως το τραγικό λάθος του Σάντσες επτά λεπτά αργότερα χάρισε στον Τόμκινς και τους γηπεδούχους την ισοφάριση. Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι πίεσε μέχρι το τέλος, χωρίς να καταφέρει να βρει το γκολ της λύτρωσης. Στην 6η θέση παραμένει η Μπράιτον, στη 12η η Κρίσταλ Πάλας.

Επέστρεψε στις νίκες η Φούλαμ

Μετά από δύο ήττες και μια ισοπαλία στα τρία τελευταία παιχνίδια η Φούλαμ επέστρεψε στα τρίποντα, επικρατώντας εντός έδρας με 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Κούπερ είχε την απίστευτη ατυχία να δει τα δύο του στόπερ να τραυματίζονται και να βγαίνουν αλλαγή μόλις στο 7', ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Γουίλιαν έκανε το 1-0 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα με φοβερό σουτ. Τις όποιες ελπίδες των Ρεντς να πάρουν κάτι από το ματς «σκότωσε» το τέρμα του Σόλομον στο 88', το οποίο διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στην 7η θέση συνεχίζει η Φούλαμ, στη 14η έπεσε η Φόρεστ.

Βαθμολογία:

pl table

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα