«Times»: Ενδεκάδα αστέρων της Premier αντιμέτωπη με αντίστοιχες των Serie A, La Liga, Bundesliga σε All Star Games;

Μαριλένα Καλόπλαστου
«Times»: Ενδεκάδα αστέρων της Premier αντιμέτωπη με αντίστοιχες των Serie A, La Liga, Bundesliga σε All Star Games;

bet365

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των «Times» μια ενδεκάδα αστέρων της Premier League θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους καλύτερους παίκτες από τη Γερμανία, την Ισπανία και άλλα κορυφαία πρωταθλήματα, με τα σχέδια για all-star game να αναβιώνουν!

Η ιδέα ενός all star game διατυπώθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο της Τσέλσι, Τοντ Μποέλι, ο οποίος πρότεινε επίσης ότι ο «βορράς» θα μπορούσε να τεθεί αντιμέτωπος με τον «νότο» στην Premier League. Η πρότασή του για μια αγγλική version σε ένα δημοφιλές για τον αμερικανικό αθλητισμό event έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής.

Οι «Times» σε αποκλειστικό ρεπορτάζ τους, αναφέρουν πως η πρόταση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου -ο οποίος έχει επίσης μετοχές στους Los Angeles Dodgers στο Major League Baseball και τους Lakers στο NBA- ήταν μία από τις ιδέες που διατύπωσαν στελέχη του συλλόγου και ότι ένα πιο δημοφιλές και πιο πιθανό πλάνο, θέλει να σχηματιστεί μια ομάδα Premier League, από όλα τα αστέρια των ομάδων της λίγκας και να αντιμετωπίσει τους ομολόγους της από τα αντίπαλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Η διεξαγωγή των αγώνων σε όλη την Ευρώπη ή αλλού σε όλο τον κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες ή κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής διακοπής, θα ήταν ένας τρόπος να παρελαύνουν αστέρια σε αναπτυσσόμενες αγορές. Σύμφωνα με πηγές της Premier League, η ιδέα είναι πιθανό να δουλευτεί μαζί με άλλες προτάσεις νέων τρόπων για να διατηρηθεί το αυξανόμενο κοινό και να ενισχυθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο εξωτερικό.

Η άνοδος της αμερικανικής ιδιοκτησίας στο αγγλικό πρωτάθλημα, με τους μισούς συλλόγους της κατηγορίας να έχουν επενδύσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μεταξύ των λόγων για τις συζητήσεις. Μερικοί από τους Αμερικανούς επενδυτές πιστεύουν ότι ένας αγώνας All Star θα πρόσθετε στην αξία του αγγλικού παιχνιδιού χωρίς κανένα μειονέκτημα και ότι μπορεί να οργανωθεί χωρίς να μειώσει το Community Shield. Οι σύλλογοι ίσως πρέπει να περιμένουν να καθίσει η σκόνη της αρχικής πρότασης του Μπόελι, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Νέας Υόρκης.

Θυμίζουμε ότι ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ήταν μεταξύ εκείνων που έσπευσαν να επικρίνουν την ιδέα του Αμερικανού επιχειρηματία, «Όταν βρει μια ημερομηνία για αυτό, μπορεί να με καλέσει», είχε πει ο Γερμανός τεχνικός. «Στα αμερικανικά αθλήματα, αυτοί οι παίκτες έχουν διαλείμματα τεσσάρων μηνών. Θέλει να φέρει και τους Harlem Globetrotters;»

Μένει να δούμε πόσο σύντομα θα επιδιώξουν οι σύλλογοι να προχωρήσουν επίσημα με τα σχέδια και τι ανταπόκριση θα λάβει από τα ξένα πρωταθλήματα, αλλά η Premier League έχει μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή από οποιοδήποτε από τα άλλα πρωταθλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ευκαιρία και να βελτιώσουν και το δικό τους προφίλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα