Λίβερπουλ - Γουλβς 3-1: To πίστεψε, το έζησε, το έχασε...

Λίβερπουλ - Γουλβς 3-1: To πίστεψε, το έζησε, το έχασε...

bet365

Η Λίβερπουλ πίστεψε το όνειρο του «quadruple», έκανε το χρέος της και νίκησε τη Γουλβς στο Άνφιλντ με 3-1, όμως έχασε στην κούρσα του τίτλου από τη Μάντσεστερ Σίτι και τώρα... φουλάρει για το τρεμπλ με το Champions League. Τετράδα η Τότεναμ, στο Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σώθηκε η Λιντς

O στόχος του «quadruple» για τη Λίβερπουλ ήταν εξ αρχής μια δύσκολη «αποστολή» και διόλου εύκολη με το προβάδισμα που είχε πάρει η Μάντσεστερ Σίτι. Η φανταστική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το πίστεψε μέχρι τέλους, για μεγάλο χρονικό διάστημα ήθελε ένα γκολ για να πάρει «κεφάλι» στην κούρσα, τα γκολ ήρθαν και εν τέλει οι «Κόκκινοι» νίκησαν με 3-1 τη Γουλβς μέσα στο Άνφιλντ, όμως η Άστον Βίλα λύγισε στο «Έτιχαντ» και οι «Πολίτες» έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού. Πλέον η κάτοχος του League Cup και του FA Cup στοχεύει στο «τρεμπλ» με την κατάκτηση του Champions League το ερχόμενο Σάββατο (28/5) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «Λύκοι»... πάγωσαν το Άνφιλντ στο 3' όταν μετά από ελεύθερο του Σα και κακή εκτίμηση του Κονατέ, ο Χιμένες βγήκε στην αντεπίθεση και από κοντά ο Νέτο άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 24' με τον Μανέ, ο οποίο νίκησε τον Σα μετά από φανταστική μπαλιά του Τιάγκο, ο οποίος 25 λεπτά αργότερα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο χρόνος κυλούσε, η Λίβερπουλ έχανε ευκαιρίες και η Γουλβς ήταν επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Οι «Κόκκινοι» πριν την ανατροπή των «Πολιτών» ήθελαν ένα γκολ για να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως όταν το γκολ ήρθε, ο Γκουντογκάν είχε ολοκληρώσει την ανατροπή τίτλου. Στο 84' ο Σαλάχ έκανε το 2-1 με το 23ο του γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ στην Premier μαζί με του Χιούιν Μιν Σον και στο 89' ο Ρόμπερτσον έκανε το 1-3 αλλά όλα είχαν ήδη κριθεί...

Στο Champions League η «πεντάστερη» Τότεναμ, έστειλε την Άρσεναλ στο Europa

Η Τότεναμ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει το εμπόδιο της ουραγού Νόριτς και να σφραγίσει τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου. Με την επίθεση να πετάει... φωτιές, το σύνολο του Κόντε διέσυρε την ομάδα του (βασικού) Γιαννούλη με 5-0 και τερμάτισε στην πρώτη τετράδα, στο +2 από την Άρσεναλ. Το σκορ για τους Spurs άνοιξε ο Κουλουσέφσκι στο 16΄, προτού ο Κέιν γράψει το 2-0 στο 32΄. Στο 64΄ο Κουλουσέφσκι κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του χάρη στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με τον Σον ακολούθως να παίρνει το.. όπλο του και με δυο γκολ (70΄,75΄) να ολοκληρώνει τον θρίαμβο των Spurs.

Ανάλογο θρίαμβο βίωσε και η Άρσεναλ, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν ικανός να της χαρίσει την επιστροφή της στα αστέρια. Οι Gunners μπορεί να διέλυσαν με 5-1 την αδιάφορη Έβερτον, όμως ξέμειναν στο -2 από την τέταρτη θέση και περιορίστηκαν στο Europa League. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Μαρτινέλι στο 27΄, με τον Ενκέτια να χαλυβδώνει το προβάδισμα με κεφαλιά στο 31΄. Ο Φαν Ντε Μπέεκ φάνηκε να βάζει εκ νέου στο ματς την Έβερτον, μειώνοντας σε 2-1 στο 45+3΄, όμως το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε κόκκινος μονόλογος. Στο 56΄ο Σέντρικ απέβαλε το άγχος για το 3-1, προτού ο Γκάμπριελ δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με κοντινό πλασέ τρία λεπτά αργότερα. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Όντεγκααρντ στο 82΄, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Σώθηκε η Λιντς, είπε «αντίο» η Μπέρνλι

Την τελευταία αγωνιστική εκτός από τον τίτλο ξεκαθάρισε και ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις Νόριτς - Γουότφορντ στην Championship και αυτή είναι η Μπέρνλι. Οι «Κλάρετς» ηττήθηκαν με 2-1 στο «Ταρφ Μουρ» από τη Νιούκαστλ και μετά από 13 χρόνια υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Ο Γουίλσον σκόραρε δύο φορές για τους φιλοξενούμενους, η Μπέρνλι μείωσε με τον Κορνέ, όμως δεν ήταν αρκετό.

Από την πλευρά της η Λιντς γλίτωσε τον εφιάλτη του υποβιβασμού, καθώς επικράτησε μέσα στην έδρα της Μπρέντφορντ με 2-1. Ο Ραφίνια άνοιξε το σκορ στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, οι γηπεδούχοι έβαλαν άγχος στους φιλοξενούμενους, ισοφαρίζοντας στο 78΄με τον Κάνος, αλλά στο 90+4' ο Χάρισον έβαλε την υπογραφή του στο τρίποντο παραμονής.

Στο Europa League η Γιουνάιτεντ χάρη στη... Μπράιτον

Φινάλε με ήττα, ανάλογο της χειρότερης χρονιάς της ιστορίας της στην Premier League για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήθελαν τη νίκη για να μην μπουν σε σενάρια υποχώρησης στην 7η θέση που οδηγεί στο Conference League, αλλά μόνο αυτό δεν κατάφεραν. Οι Αετοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ζαχά από το 37' και κράτησαν σχεδόν άκοπα το προβάδισμα ως το τέλος. Για ένα διάστημα, μάλιστα, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ (στις εξέδρες ο Έρικ Τεν Χαγκ) βρισκόταν στην 7η θέση, αφού η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε την ίδια ώρα στην έδρα της Μπράιτον με γκολάρα του Αντόνιο.

Ωστόσο, οι Γλάροι αντέδρασαν στο β' μέρος και με γκολ των Φέλτμαν, Γκρος και Γουέλμπεκ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, κρατώντας τη Γιουνάιτεντ σε τροχιά Europa League.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League

Άρσεναλ - Έβερτον 5-1
Μπρέντφορντ - Λιντς 1-2
Μπράιτον - Γουέστ Χαμ 3-1
Μπέρνλι - Νιούκαστλ 1-2
Τσέλσι - Γουότφορντ 2-1
Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
Λέστερ - Σαουθάμπτον 4-1
Λίβερπουλ - Γουλβς 3-1
Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 3-2
Νόριτς - Τότεναμ 0-5

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα