Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ 5-0: Ξεπέρασε το σοκ και αγκάλιασε την κούπα!

Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ 5-0: Ξεπέρασε το σοκ και αγκάλιασε την κούπα!

bet365

Το σοκ του αποκλεισμού ήταν βαρύ, όμως το κίνητρο του τίτλου έδωσε ώθηση στη Σίτι. Η Μάντσεστερ διέλυσε με 5-0 τη Νιουκάστλ, βρέθηκε στο +3 από τη Λίβερπουλ και αγκάλιασε την κούπα.

Ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ ήταν βαρύ χτύπημα, αλλά το δώρο της Τότεναμ δεν μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Η Σίτι όταν βρήκε ρυθμό έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, διέλυσε με 5-0 τη Νιουκάστλ (13η διαδοχική νίκη) και βρέθηκε στο +3 από τη Λίβερπουλ μόλις τρεις στροφές πριν το τέλος.

Ξεπέρασε το κακό δεκάλεπτο και βρήκε δίχτυα!

H Σίτι είχε να διαχειριστεί το σοκ του αποκλεισμού στα ημιτελικά του Champions League, αλλά και το δώρο της Τότεναμ στο πρωτάθλημα. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μουδιασμένο για τους γηπεδούχους και στο 9' θα μπορούσαν να βρεθούν πίσω στο σκορ, αν ο Γουντ εκτελούσε καλύτερα. Οσο περνούσε ο χρόνος, οι «Πολίτες» έβρισκαν ρυθμό, πίεζαν και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 15' ο αμάρκαριστος Κανσέλο είχε καλή στιγμή, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ... ηρεμίας! Η μπάλα χάθηκε και η Σίτι πήρε προβάδισμα.

Ο Γκουντογκάν έκανε τη σέντρα, ο Κανσέλο με σούπερ κεφαλιά βρήκε τον Στέρλινγκ και ο τελευταίος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Πάντως, οι αδυναμίες στην άμυνα εμφανίστηκαν ξανά και στο 24’ η Νιουκάστλ βρήκε δίχτυα με τον Γουντ, αλλά ο Γκιμαράες ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Με τον Ντε Μπρόινε να κάνει εξαιρετικό ματς, η Σίτι έβρισκε λύσεις στην επίθεση και απειλούσε.

Στο 34’ από την προσπάθεια του Βέλγου και την πάσα του Ζιντσένκο, ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η Σίτι σφράγισε τον τίτλο! Ο Γκουντογκάν έκανε τη σουτάρα, ο Ντρουμπράβκα δεν μπόρεσε να τη συγκρατήσει, ο Ντίας δεν κατάφερε να σκοράρει, το έκανε όμως ο Λαπόρτ πετυχαίνοντας το 2-0.

Χαλαρά με δυο γκολ στο τέλος η Σίτι

Η κατοχή για την ομάδα του Πεπ στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους έφτασε το 94%. Μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν ανάλογος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η Σίτι είχε τον τρόπο. Ετσι, στο 61’ ήρθε και το τρίτο τέρμα. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρόδρι βγήκε υπέροχα στο πρώτο δοκάρι και πέτυχε το 3-0. Η Σίτι έριξε ρυθμό, έδωσε την ευκαιρία στη Νιουκάστλ να πάρει μέτρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η ομάδα του Πεπ όταν ανέβαζε ρυθμό έβαζε πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Ο Γκρίλις έβρισκε χώρους κι έκανε άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα. Στο 90’ ο Ζιντσένκο δεν έπιασε καλά το σουτ από την πάσα του Γκρίλις, όμως ο Φόντεν μπήκε στην πορεία της μπάλας και πέτυχε το 4-0. Ωστόσο, το ξέσπασμα του Πεπ ήρθε στο 5ο γκολ της ομάδας του στο 90’ +2’! Υπέροχο ένα-δύο του Γκρίλις με τον Φόντεν, τακουνάκι του δεύτερου και πάσα του πρώτου στον επερχόμενο Στέρλινγκ που διαμόρφωσε το 5-0.

Μαν. Σίτι: Εντερσον, Κανσέλο, Λαπόρτ (87' Ρίλεϊ), Ντίας (46' Φερναντίνιο), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις, Ζιντσένκο, Ρόδρι, Στέρλινγκ, Ζεσούς, (63' Φόντεν)

Νιουκάστλ: Ντρουμπράβκα, Μπερν, Κραφτ (68' Τρίπιερ), Λασέλς, Τάργκετ, Αλμιρόν (80' Μέρφι), Μαξιμέν, Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Γουντ (68' Γουίλσον), Ζοέλιντον

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα