Αθπιλικουέτα: Αρχηγικός, ακόμα και τις στιγμές που είναι σιωπηλός (vids)

Αθπιλικουέτα: Αρχηγικός, ακόμα και τις στιγμές που είναι σιωπηλός (vids)

Αθπιλικουέτα: Αρχηγικός, ακόμα και τις στιγμές που είναι σιωπηλός (vids)

bet365

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα έχει κάνει την Μπαρτσελόνα σχεδόν να τον παρακαλάει και πρόκειται για μια προσωπικότητα που μπορεί να μην είναι... εμπορική, όμως, η ηγετική του φυσιογνωμία και ο αρχηγικός χαρακτήρας τον καθιστούν μοναδικό.

Το φετινό καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ο «Άθπι» θεωρεί τεράστια τιμή να βρίσκεται στην Τσέλσι, ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο συγκεκριμένα δεδομένα που ζυγίζει.

Το ένα είναι πως δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τους «μπλε» για νέο συμφωνητικό λόγω των κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς. Το άλλο, είναι πως η Μπαρτσελόνα τον θέλει σαν τρελή.

Κι εκείνος βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα είτε της υπομονής και της αναμονής ώστε να βρεθεί τρόπος να παραμείνει στο Λονδίνο, είτε να επαναπατριστεί και να είναι κομμάτι του πρότζεκτ που έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή ο Τσάβι στο «Καμπ Νόου».

  • Παρουσία με βαρύτητα ακόμα κι όταν δεν ακούγεται η φωνή του

Ίσως το πιο κολακευτικό και αντιπροσωπευτικό σχόλιο που θα μπορούσε να γίνει για τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Και το έκανε ο Τιάγκο Σίλβα, με τον οποίο πλέον ο Ισπανός έχει εξαιρετική σχέση. Όχι ότι με τους υπόλοιπους πάει πίσω, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος μίλησε για τον «Άθπι» με τρόπο που αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του αρχηγού στ' αποδυτήρια των «μπλε».

«Υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετικοί αρχηγοί. Προφανώς δεν είναι ίδιοι όλοι οι άνθρωποι. Υπάρχουν άλλοι που είναι πιο “φωνακλάδες”, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που κατά περιόδους είναι πιο ήρεμοι. Ο Αθπιλικουέτα τα έχει και τα δυο» είπε ο Βραζιλιάνος στόπερ, που δεν θα ξεχάσει ποτέ πως:

«Την πρώτη στιγμή που έφτασα στην ομάδα ήταν εκείνος που μου έστειλε μήνυμα να μου ευχηθεί καλή τύχη. Είναι απίστευτος άνθρωπος και τρομερός επαγγελματίας. Του αξίζουν τα καλύτερα και έχει πανάξια το περιβραχιόνιο του αρχηγού».

  • Δίπλα σε κάθε συμπαίκτη του για οποιοδήποτε πρόβλημα

Ο αρχηγός δεν είναι κάποιος απόμακρος που απλά θα συνδέεται με τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Που θα βγάζει εμπειρία και ψυχραιμία στα δύσκολα για να τον βλέπουν οι υπόλοιποι και να διατηρούν κι εκείνοι κάπως πιο καθαρό το μυαλό τους. Ο αρχηγός σε μια ομάδα οφείλει να είναι και... άνθρωπος.

Τόσο απλό και τόσο περίπλοκο, όσο ακούγεται. Γιατί οι ευθύνες του ανθρώπου που θα φοράει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο ξεφεύγουν από τα όρια του αγωνιστικού χώρου και το 90λεπτο της κάθε αναμέτρησης.

«Όταν είσαι αρχηγός, οφείλεις να είσαι και στις καλές και στις κακές μέρες. Να το δείχνεις κάθε στιγμή. Να ηγείσαι και να είσαι παράδειγμα για όλους κάθε λεπτό. Μπορεί ο διπλανός σου να έχει μια δύσκολη μέρα ή να περνάει κάτι δύσκολο και να μην είναι καλά. Αν ο συμπαίκτης σου χρειάζεται την βοήθειά σου, πρέπει να είσαι εκεί να τον στηρίξεις. Να είσαι ο άνθρωπος που θα έχει δίπλα του.

Μπορώ να πω ότι έχω εξαιρετική σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις, αντιδρά διαφορετικά και πρέπει να μαθαίνεις και να καταλαβαίνεις πότε θα πρέπει να παρέμβεις». Αυτά τα λόγια του Θέσαρ Αθπιλικουέτα, αποδεικνύουν γιατί αξίζει πέρα ως πέρα να είναι ο Captain.

  • Μακριά από τα μεγάλα φώτα, κατακτητής κάθε τίτλου με την Τσέλσι!

Ο «Άθπι» αποκτήθηκε το 2012 από την Μαρσέιγ κοστίζοντας μόλις 7 εκατομμύρια λίρες.

Έχει συνεργαστεί με 8 τεχνικούς στους «μπλε». Έχει περάσει πολλά, έχει κάνει ακόμα περισσότερα, είναι ό,τι πιο αξιόλογο μπορεί να επιδείξει κάθε τεχνικός που έχει περάσει από τον πάγκο των Λονδρέζων και για όλους ήταν το πολυεργαλείο της άμυνας.

Ο Ισπανός μπορεί πλέον να επιδεικνύει μετάλλια θριαμβευτή από την Πρέμιερ Λιγκ, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ, το Κύπελλο Αγγλίας, το Λιγκ Καπ, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και πλέον και από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!

Τα έχει πάρει όλα και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε ολόκληρη την ιστορία της Τσέλσι που έχει πανηγυρίσει κάθε πιθανό τίτλο που έχει διεκδικήσει ο σύλλογος! Ένας πραγματικός «μπλε» legend! Κι ας μένει μακριά από τα φώτα και τα φλας των καμερών. Θα συνέβαινε το ίδιο αν η Μπαρτσελόνα δεν τον ήθελε τόσο πολύ ενόψει καλοκαιριού.

Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ο Τύπος τόσο πολύ μαζί του. Και η αλήθεια είναι ότι δεν το θεωρεί αυτό... αδικία για την ποιότητά του. Μάλλον ευλογία που κάνει την πολυτιμότερη δουλειά στο γήπεδο και αναγνωρίζεται από αυτούς που εκείνος υπολογίζει κι όχι από τα media...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα