Φιρμίνο: Δουλευταράς και άτυχος, αλλά πάντα... έτοιμος για την Άρσεναλ (pic & vid)

Φιρμίνο: Δουλευταράς και άτυχος, αλλά πάντα... έτοιμος για την Άρσεναλ (pic & vid)

Φιρμίνο: Δουλευταράς και άτυχος, αλλά πάντα... έτοιμος για την Άρσεναλ (pic & vid)

bet365

Η δουλειά του, πλέον, ίσως να μη φαίνεται. Κι όμως είναι ιδιαίτερη για τη Λίβερπουλ. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έχει υποχωρήσει πολύ στις επιλογές του Κλοπ λόγω της γεμάτης επιθετικής γραμμής. Αδικείται;

Με τον Λουίς Ντίας να έχει κουμπώσει απίστευτα στην τριάδα των «κόκκινων» στη γραμμή κρούσης, τους ΣαλάχΜανέ να μη βγαίνουν... ούτε με αίτηση, αλλά και τον Ντιόγο Ζότα να είναι ο αμέσως επόμενος προς επιλογή, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο βρίσκεται πολύ πιο πίσω στις σκέψεις του Γιούργκεν Κλοπ για την 11άδα.

Η αλήθεια είναι ότι οι τραυματισμοί που έχει αντιμετωπίσει έχουν παίξει τον ρόλο τους. Ωστόσο, είναι πλέον ένας πολύ διαφορετικός ποδοσφαιριστής σε σχέση με την εποχή που μετακινήθηκε στο Μέρσεϊσαϊντ. Δεν είναι ο σκόρερ, αλλά είναι ο δημιουργός.

Είναι εκείνος που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Εκείνος που θα ετοιμάσει μια καλή κατάσταση για τον συμπαίκτη του στα αντίπαλα καρέ. Έμαθε να παίζει πιο κεντρικά αφήνοντας τις πλευρές για τους Μανέ και Σαλάχ. Και στην πάροδο των ετών, προστέθηκαν επιλογές που αφήνουν τον Βραζιλιάνο εκτός...

  • Σχεδόν πρώτος σε σπριντ, κορυφαίος σε χιλιόμετρα

Μπορεί το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο να μη λέει απολύτως τίποτα για την συμβολή που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής στην επίτευξη του στόχου για την ομάδα του. Αυτό που θα μετράει θα είναι οι τελικές μπροστά από την αντίπαλη εστία, οι καθαρές ευκαιρίες και φυσικά οι φορές που η μπάλα θα περνάει την τελική γραμμή. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να μιλήσει για την δουλειά που κάνει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «Μπόμπι» είναι πρώτος στο κομμάτι της απόστασης που διανύει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, συγκριτικά με τους ποδοσφαιριστές του λεγόμενου Big-6. Και οριακά τον ξεπερνά στα σπριντ ανά 90' λόγω και της φύσης της θέσης του και του τρόπου παιχνιδιού του, ο Χέουνγκ Μιν Σον της Τότεναμ. Ακολούθως στη λίστα με τα σπριντ, αλλά με αρκετές κινήσεις, έρχεται ο τιμιότατος και πάντοτε πρόθυμος να βρεθεί παντού για να βοηθήσει την Γιουνάιτεντ, Έντινσον Καβάνι.

Ο Φιρμίνο είναι στα 11,7 χιλιόμετρα ανά ματς και στα 20,4 σπριντ ανά 90', με τον Matador να έχει τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά να βρίσκεται στα 13,5 σπριντ. Μιλάμε και για άλλες ηλικίες, φυσικά. Τρίτος στη σχετική λίστα που μπορεί να δείτε παρακάτω, είναι ο Φιλ Φόντεν που μεταμορφώθηκε υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτός, παρουσιάζει 11,4 χιλιόμετρα στο γήπεδο και 21,9 σπριντ. Όσο για τον Σον, εκείνος που... οργώνει τις πλευρές για τα «σπιρούνια», έχει απλά 20,6 σπριντ, με ελάχιστη διαφορά, όπως γίνεται αντιληπτό, από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο.

  • Έχει... αδυναμία στην Άρσεναλ

Το βράδυ η Λίβερπουλ έχει το κρισιμότατο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς». Το 0-0 της Σίτι με την Πάλας το βράδυ της Δευτέρας δίνει την τεράστια ευκαιρία στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να διεκδικήσει την ελαχιστοποίηση της διαφοράς από την κορυφή στον ένα βαθμό, ενώ, στο πρόγραμμα υπάρχει και επίσκεψη στο Etihad για το ματς του δεύτερου γύρου με την Σίτι.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι υγιής και διαθέσιμος προς επιλογή. Επέστρεψε στις προπονήσεις παραμονές του αγώνα με την Μπράιτον, ωστόσο, το περασμένο Σάββατο δεν αγωνίστηκε απέναντι στους «γλάρους». Οι Λουίς Ντίας και Μοχάμεντ Σαλάχ έκαναν όλη τη δουλειά κι έτσι ο Βραζιλιάνος ήταν αχρείαστος με το 2-0 για τους «κόκκινους». Τώρα, είναι παρών και οι επιδόσεις του απέναντι στους «κανονιέρηδες» ίσως κάτι έχουν να πουν στον Kloppo.

Σε 12 ματς απέναντι στους Λονδρέζους ο Φιρμίνο έχει συμμετοχή σε 11 τέρματα για τη Λίβερπουλ. Και η αλήθεια είναι πως η ομάδα του οφείλει να πάρει την ώθηση από το «δώρο» της Πάλας και να επενδύσει σε αυτό με τις δικές της δυνάμεις στο παιχνίδι της Τετάρτης. Και ο Μπόμπι θα είναι εκεί προς επιλογή. Ακόμα κι αν εκείνος δεν χριστεί σκόρερ, θα κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά που μπορεί να οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θα ανάψει για τα καλά τη φλόγα στην κορυφή της Premier.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα