Γκουαρδιόλα: «Αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα ενός ή δύο ανθρώπων»

Γκουαρδιόλα: «Αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα ενός ή δύο ανθρώπων»

Κώστας Τόπας
Γκουαρδιόλα: «Αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα ενός ή δύο ανθρώπων»

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να μιλήσει για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Ολεκσάντρ Ζιντσένκο ο οποίος ευχήθηκε θάνατο στον Βλάντιμιρ Πούτιν και τόνισε πως στο τέλος πάντα κερδίζει ο δυνατός.

Ο Ισπανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Έβερτον (26/02, 19:30) μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για όλα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την επέλαση της Ρωσίας, αλλά και για τον αμυντικό των Πολιτών Ολεκσάντρ Ζιντσένκο ο οποίος την Πέμπτη (24/02) λίγες ώρες μετά την δημοσίευσή του για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, παρευρέθηκε σε διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δικαιολόγησε την οργή και την θλίψη που νιώθει ο Ουκρανός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι ενώ σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μεταξύ άλλων τόνισε πως στο τέλος πάντα ο δυνατός νικάει και αθώοι άνθρωποι χάνουν άδικα τις ζωές τους.

«Γι' αυτό που συνέβη παλιά στη Γιουγκοσλαβία, κανείς δεν έκανε τίποτα. Σε όλο τον κόσμο, πολλοί πόλεμοι, είναι κρίμα. Αθώοι άνθρωποι θα πεθάνουν θέλοντας απλά να ζήσουν ειρηνικά. Σε όλο τον κόσμο το μόνο που θέλει κάποιος είναι ένα σπίτι να κοιμηθεί, ένα φαγητό στο τραπέζι, και κάποιον να τον αγαπάει.

Όταν δεν εμπλέκεσαι, επιτίθενται στη χώρα σου και θα πρέπει να είναι περίπλοκο να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Πάντα αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα, τις αποφάσεις ενός ή δύο ανθρώπων. Ακόμα δεν μαθαίνουμε με τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Στο τέλος ο δυνατός σκοτώνει τον αδύναμο», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει για τον αμυντικό της ομάδας του, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, που χρησιμοποίησε πολύ σκληρά λόγια στα social media απευθυνόμενος προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, στον οποίο ευχήθηκε θάνατο για την απόφασή του να διατάξει την επέλαση.

«Έχω μιλήσει μαζί του και με το προσωπικό. Ανησυχεί, αλλά είναι απίστευτα δυνατός τύπος. Αν κάποιος έκανε επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκότωνε αθώους ανθρώπους πως θα νιώθατε; Έτσι είναι για τον Ζιντσένκο. Σήμερα προπονήθηκε κανονικά και είναι έτοιμος να παίξει απέναντι στην Έβερτον», κατέληξε ο Ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα