WyScout/Τσέλσι: Ο Τιάγκο Σίλβα στα 37 του είναι ανίκητος «μαχητής» (pics & vid)

WyScout/Τσέλσι: Ο Τιάγκο Σίλβα στα 37 του είναι ανίκητος «μαχητής» (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
WyScout/Τσέλσι: Ο Τιάγκο Σίλβα στα 37 του είναι ανίκητος «μαχητής» (pics & vid)

bet365

Σκόραρε απέναντι στην Τότεναμ, η Τσέλσι κράτησε το clean sheet και ο Τιάγκο Σίλβα αποδεικνύει πως ακόμα και στην ηλικία των 37 ετών η Premier League δεν εμποδίζει έναν «μαχητή» να γίνει καθοριστικός.

Έπειτα απ' όλα όσα έχει κάνει, δεν γινόταν να μην του προσφέρει νέο συμβόλαιο η Τσέλσι και να μην τον κρατήσει στα μετόπισθεν...

Είναι πραγματική πολυτέλεια αυτός ο ποδοσφαιριστής για οποιαδήποτε ομάδα και είναι ακόμα ένας που αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πραγματική ποιότητα και work ethic, τότε δεν υπάρχει κάτι που να στέκεται ως απροσπέλαστο εμπόδιο.

Ο Τιάγκο Σίλβα σκόραρε στο μεγάλο ντέρμπι (;) με την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το απόγευμα της Κυριακής και μπορεί αυτό να είναι που μένει στο μυαλό των οπαδών, όμως, οι μάχες του Βραζιλιάνου μπροστά από την «μπλε» εστία, έχουν μεγαλύτερη σημασία...

  • Έφτασε στις 19 «μονομαχίες» και το απόλυτο στον αέρα!

Το WyScout φανερώνει με τη βοήθεια των αριθμών την αποτελεσματικότητα του πολύπειρου στόπερ των Πρωταθλητών Ευρώπης στο παιχνίδι με τα «σπιρούνια». Δίπλα στον Ρούντιγκερ, με τον Μαλάνγκ Σαρ αριστερά και τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα δεξιά, ο Βραζιλιάνος είχε εμπιστοσύνη και όρεξη για να συνεισφέρει σε τεράστιο βαθμό.

Ο Σίλβα είχε 19 μονομαχίες εκ των οποίων κέρδισε τις 15 φτάνοντας σε ποσοστό επιτυχίας 79%. Στον αέρα ήταν ανίκητος, έχοντας πάρει όλες τις μπάλες που κατευθύνονταν προς το μέρος του και όφειλε να φτάσει πρώτος! Και μάλιστα, μόλις μια φορά ήταν για να διώξει, με τις υπόλοιπες να τοποθετούνται εντός της αντίπαλης περιοχής!

Εκεί είχε 6/6, με το 100% να εντυπωσιάζει. Και να σκεφτεί κανείς πως στην έναρξη της θητείας του στην Premier League, αυτός ο άνθρωπος είχε αναφέρει πως πήγαινε στο σπίτι μετά από κάθε ματς με πονοκεφάλους λόγω της έντασης των αγώνων και της συνεχούς ανάγκης να τα βάζει με γερά κορμιά στον αέρα...

Οι κεφαλιές του Σίλβα με την Τότεναμ

WyScout: Οι κεφαλιές του Τιάγκο Σίλβα απέναντι στην Τότεναμ

  • Απροσπέλαστος με Σίτι και Μπράιτον, κόστισε η μια ολιγωρία

Σε αυτό το επίπεδο ένα λάθος μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά. Ο Τιάγκο Σίλβα φρόντιζε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστός για την Τσέλσι. Όσο κι αν στα πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος κόντρα σε Μπράιτον και Σίτι ήταν δυναμικός και αποτελεσματικός, είχε μια μια στιγμή που η ομάδα την πλήρωσε...

Όπως αποτυπώνει η πλατφόρμα WyScout, στην εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τους «γλάρους» ο Βραζιλιάνος είχε 12 επιτυχημένες μονομαχίες στο σύνολο των 15 που έδωσε (80%) κι όμως στο 61' όλα χάλασαν με τον Γουέμπστερ που ξέφυγε από την στατική και κοιμώμενη άμυνα των «μπλε» για να σκοράρει και να ισοφαρίσει.

Κόντρα στη Σίτι δεν χρειαζόταν ένα λάθος της Τσέλσι, αλλά μια μεγαλειώδης έμπνευση και εκτέλεση του Ντε Μπρόινε για το 1-0 των «πολιτών».

Εκεί ο Σίλβα είχε 6 επιτυχημένες μονομαχίες από τις 10 που συμπλήρωσε (67%). Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η επίδοσή του στον εκτός έδρας επαναληπτικό ημιτελικό του Carabao Cup με την Τότεναμ, όπου οι «μπλε» επικράτησαν 1-0. Εκεί αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα με αλλαγή, είχε 9/6 duels (67%) και φυσικά στο φινάλε αποθεώθηκε από τον κόσμο...

  • Τεράστια συμμετοχή στο παιχνίδι

Η μορφή της Premier League είναι τέτοια που δεν αφήνει σε ησυχία καμία ομάδα σε ό,τι αφορά τα αμυντικά καθήκοντα. Και μπορεί το βράδυ της Κυριακής η Τσέλσι ν' αντιμετώπισε μια άτολμη Τότεναμ, όμως, τα μετόπισθεν δοκιμάζονται. Όπως συνέβη και με την Σίτι κόντρα στην Σαουθάμπτον, με τη Λίβερπουλ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και πάει λέγοντας...

Στην Τσέλσι, οι αμυντικοί ξέρουν να συμμετέχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι της ομάδας. Τόσο οι πλάγιοι μπακ με τις κούρσες, όσο και οι στόπερ, με τον Ρούντιγκερ το τελευταίο διάστημα να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και να μη φοβάται να πάρει μέτρα στο γήπεδο.

Ο Τιάγκο Σίλβα καταφέρνει να έχει ενέργειες που εκπλήσσουν κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων των «μπλε».

Το WyScout μας βοηθάει να δούμε πως απέναντι στα «σπιρούνια» είχε 93/81 (87% επιτυχία), ενώ με την Μπράιτον λόγω και της πίεσης που ασκούσαν οι «γλάροι» είχε 109/92 (84%)! Αμυντικός με περισσότερες από 100 ενέργειες σε 90λεπτο!

Στην ισοπαλία (0-0) με την Γουλβς στο «Μολινό» είχε 137/123 (90%) και στο 1-1 με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έφτασε στο τρελό 164/154 (94%)! Κάτω από το 70% τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει πέσει μια φορά, πάλι όμως ήταν επιτυχημένες οι περισσότερες ενέργειές του με 35/19 (ποσοστό 54%, το χαμηλότερο που έχει καταγράψει φέτος) στο 1-1 με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» στα τέλη του Αυγούστου.

Οι ενέργειές του απέναντι στην Τότεναμ

WyScout: Οι ενέργειές του απέναντι στην Τότεναμ

Οι ενέργειες του Σίλβα με την Μπράιτον

WyScout: Οι ενέργειες του Τιάγκο Σίλβα με την Μπράιτον

Το heatmap του Τιάγκο Σίλβα με την Έβερτον

WyScout: Το heatmap του Τιάγκο Σίλβα με την Έβερτον

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα