Τσέλσι - Τότεναμ 2-0: Κυριαρχία στο Λονδίνο!

Τσέλσι - Τότεναμ 2-0: Κυριαρχία στο Λονδίνο!

bet365

H Tσέλσι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο λονδρέζικο ντέρμπι, επικράτησε 2-0 της Τότεναμ εντός έδρας και πήρε βαθμολογική ανάσα. Γκολάρα ο Ζίγιεχ!

Επιτέλους νίκη για την Τσέλσι! Οι Μπλε έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη, κυριάρχησαν στο ντέρμπι του Λονδίνου και με το 2-0 κόντρα στην Τότεναμ πήραν ανάσα. Η Τσέλσι έσπασε το φετινό αήττητο του Κόντε στην Premier League και βρέθηκε στο -10 από τη Σίτι (αλλά με ματς περισσότερο). Οι Spurs παρέμειναν στο -2 από την τετράδα, αλλά με δυο ματς λιγότερα από τη Γιουνάιτεντ. Μόλις μια νίκη σε 32 ματς πρωταθλήματος στο Στάμφορντ Μπριτζ οι φιλοξενούμενοι.

Οι φετινές εμπειρίες με την Τσέλσι... εφιαλτικές! Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και ο Αντόνιο Κόντε παρουσίασε μια αμυντική ομάδα. Οι Μπλε μπήκαν δυνατά και απείλησαν με το... καλησπέρα, αλλά η κεφαλιά του Οντόι πέρασε άουτ. Μάουντ και Ζίγιεχ ήταν εξαιρετικοί, ωστόσο η άμυνα της Τότεναμ κατάφερνε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις. Στον αντίποδα, η Τότεναμ δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, αν και στο 41' έγινε η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο Κέιν σκόραρε έχοντας σπρώξει ελαφρά τον Τιάγκο Σίλβα και ο ρέφερι έπειτα και από συμβουλή του VAR έδειξε επιθετικό φάουλ του Άγγλου επιθετικού, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 0-0.

Διαφορετικό το σκηνικό στην επανάληψη, με τους Μπλε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να πιέζουν. Στο 47' ο Χάντσον – Οντόι από αριστερά έκανε κούρσα, βρήκε τον Ζίγιεχ απέναντι εκτός περιοχής και ο Μαροκινός με τρομερό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ενα λεπτό αργότερα, ο Ζίγιεχ με εξωτερικό φάλτσο ξανά με το αριστερό ανάγκασε τον Γιορίς σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η Τότεναμ δεν μπορούσε να αντιδράσει, η Τσέλσι πίεσε και στο 55' ήρθε το 2-0. Από εκτέλεση φάουλ του Μάουντ ο Τιάγκο Σίλβα βγήκε πρώτος στη μπάλα, πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 2-0. Η ομάδα του Τούχελ κυριάρχησε και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να κρατήσει το μηδέν. Μάλιστα, ο Κέπα κράτησε το μηδέν με την υπέροχη επέμβαση σε κεφαλιά του Κέιν στο 86'!

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Σαρ, Ζορζίνιο (73΄Καντέ), Μάουντ, Κόβασιτς, Ζίγιεχ (90+1΄Σαούλ), Χάντσον - Οντόι (87΄Μάρκος Αλόνσο), Λουκάκου


Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Τανγκάνγκα (57 ' Σκιπ), Ντάιερ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς (89΄Χιλ), Χόιμπεργκ, Ντόχερτι, Σεσενιόν (56΄Μόουρα), Μπέργκβαιν, Κέιν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα