Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 2-0: Mαρτινέλι και Σμιθ Ρόου έστειλαν τους «Κανονιέρηδες» στη τετράδα

Βασίλης Μπαλατσός
Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 2-0: Mαρτινέλι και Σμιθ Ρόου έστειλαν τους «Κανονιέρηδες» στη τετράδα

bet365

H Άρσεναλ χάρη στα γκολ του Μαρτινέλι και του Σμιθ Ρόου κέρδισε τη Γουέστ Χαμ με 2-0 και ανέβηκε στη τετράδα. Επέστρεψε στις νίκες η Γουλβς, ματσάρα χωρίς νικητή στο «Σέλχαρστ Παρκ».

Στο Έμιρεϊτς η Άρσεναλ πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ επικρατώντας με 2-0, χάρη στα τέρματα του Μαρτινέλι και του Σμιθ Ρόου. Οι «Κανονιέρηδες» πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, μετά το 3-0 επί της Σαουθάμπτον και προσπέρασαν για έναν βαθμό τα «Σφυριά» στην τέταρτη θέση της Premier League, έχοντας 29 βαθμούς.

H ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν ανώτερη από το πρώτο μέρος, όμως βρήκε απέναντι της έναν εξαιρετικό Φαμπιάνσκι. Οι «Κανονιέρηδες» βρήκαν γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 48' ο αρχηγός Λακαζέτ με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μαρτινέλι και ο νεαρός εξτρέμ άνοιξε το σκορ νικώντας τον Πολωνό τερματοφύλακα της Γουέστ Χαμ σε τετ α τετ.

Η Άρσεναλ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 69' με τον Λακαζέτ να κερδίζει πέναλτι και αποβολή από τον Τσουφάλ, όμως ο Φαμπιάνσκι έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της Premier League που νικάει τον Γάλλο φορ από την άσπρη βούλα μετά από οκτώ εκτελέσεις. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 87' ο Σμιθ Ρόου με σουτ από το ημικύκλι της μεγάλης περιοχής.

H Γουλβς επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Μπράιτον και βρέθηκε στο -4 από την τετράδα. Επειτα από τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς «τρίποντο», οι «Λύκοι» πήραν νίκη ουσίας. Αντίθετα, η Μπράιτον έμεινε χωρίς νίκη σε έντεκα σερί ματς. Kακό το α' μέρος, ελάχιστες φάσεις με τη Μπράιτον να έχει τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσει. Ετσι, κόντρα στη ροή του ματς, η Γουλβς κατάφερε να σκοράρει, μιας και στο 45' ο Σαΐς πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη, με τον Τρινκάο στο 48' και τον Σαΐς στο 54' να έχουν δοκάρι. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 106' και 29'' (λόγω τεχνικού προβλήματος στον εξοπλισμό VAR του διαιτητή) και ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια μετά τον Σεπτέμβριο του 2017 (108΄ και 35΄ Σίτι - Λίβερπουλ 5-0)

Στο «Σέλχαρστ Παρκ», Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ζάχα άνοιξε το σκορ, ωστόσο μισή ώρα αργότερα ο Γουόρντ - Πράους πέτυχε το 1-1. Οι «Αγιοι» έκαναν την ανατροπή και στο 36' ο Μπρόχα πέτυχε το 2-1. Η Πάλας ήταν καλύτερη στην επανάληψη και ο Αγιού στο 65' διαμόρφωσε το 2-2. Ηταν η πρώτη τους ισοπαλία στο «Σέλχαρστ Παρκ» έπειτα το 2008!

Bαθμολογία:

fwsdffw

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα