Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «Κανονιέρηδες» (vid)

Νίκος Κικίδης
Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 3-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «Κανονιέρηδες» (vid)

bet365

Η Άρσεναλ άφησε πίσω τις δυο απανωτές «σφαλιάρες» από Γιουνάιτεντ - Έβερτον, παρουσίασε ξανά το καλό της πρόσωπο και ανέβηκε στην πεντάδα με άνετη νίκη 3-0 απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Οι δυο σερί ήττες είχαν χαράξει σημάδι στην εντυπωσιακή πορεία της. Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η Άρσεναλ έχασε σημαντικούς βαθμούς και ψυχολογία εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων κόντρα σε Γιουνάιτεντ και Έβερτον, όμως η αναμέτρηση απέναντι στη Σαουθάμπτον ήταν η ιδανική ευκαιρία για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Εξάλλου η ιστορία μιλάει από μόνη της...

Οι Άγιοι δεν έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν ποτέ με το διπλό από την έδρα των Κανονιέρηδων από καταβολής Premier League και η σημερινή αναμέτρηση δεν έμελλε να σπάσει την παράδοση. Τουναντίον, η Άρσεναλ πήρε αυτό που ήθελε στο... χαλαρό. Χάρη σε μια πειστική εμφάνιση, οι παίκτες του Αρτέτα έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στη Σαουθάμπτον και με το τελικό 3-0 σκαρφάλωσαν στην πρώτη πεντάδα.

Σβηστά από το ημίχρονο...

Παρά την απρόσμενη απώλεια του Ομπαμεγιάνγκ που έμεινε εκτός αποστολής λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, η Άρσεναλ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην επίθεση. Αντιθέτως τα Κανόνια ήταν έτοιμα να σπάσουν το φράγμα του ήχου ξανά και το πρώτο... αίμα δεν άργησε να χυθεί. Στο 21΄οι παίκτες του Αρτέτα παρέδωσαν μαθήματα συνδυαστικού ποδοσφαίρου και ύστερα από ένα παιχνίδι... κρυφτού με τους αντιπάλους, τελικά εμφάνισαν τη μπάλα μόνο όταν ο Λακαζέτ την έστειλε στα δίχτυα με όμορφο τελείωμα. Πριν καν προλάβουν μάλιστα να συνέλθουν, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και δεύτερη «μαχαιριά».

Έξι λεπτά μετά το πρώτο γκολ, οι Άγιοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν πειστικά τον κίνδυνο και εν μέσω αναταραχής, ο Όντεγκααρντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά και νίκησε τον Καμπαγιέρο για το 2-0. Η Άρσεναλ είχε πάρει αυτό που ήθελε, το ασφαλές προβάδισμα της πρόσφερε πολύτιμες ανάσες και πλέον είχε την ψυχολογία με το μέρος της για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Ύστερα από ένα γαλήνιο 35λεπτο, ο Γκάμπριελ έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες των Αγίων για κάτι παραπάνω από το ματς (62΄) και σφράγισε την επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του, η οποία διεύρυνε το αήττητο σερί απέναντι στο αγαπημένο της «θύμα» και ανέβηκε στην 5η θέση της Premier League.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ (70' Χόλντινγκ), Τίρνεϊ, Τζάκα (81΄Λοκόνγκα), Τόμας, Μαρτινέλι, Σακά, Όντεγκααρντ, Λακαζέτ (83΄Πεπέ)

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάζενχουτλ): Καμπαγιέρο, Λιβραμέντο, Στέφενς, Μπεντναρεκ, Γουόκερ - Πίτερς, Ντιαλό, Γουόρντ - Πράουζ, Τέγια, Ρέντμοντ, Μπρόχα (83΄Λιάνκο), Άρμστρονγκ (43΄Ελγιουνούσι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα