Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τέλος ο Κάρικ μετά από 15 χρόνια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τέλος ο Κάρικ μετά από 15 χρόνια

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τέλος ο Κάρικ μετά από 15 χρόνια

bet365

Ο Μάικλ Κάρικ αποφάσισε πως ο κύκλος του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε μετά το ντέρμπι με την Άρσεναλ και έπειτα από 15 χρόνια αποχαιρετά το κλαμπ, μένοντας στην καρδιά του κόσμου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» στα τρία παιχνίδια του Κάρικ ως υπηρεσιακός κόουτς παρέμειναν αήττητοι και μάλιστα προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ του Champions League και επικράτησαν της Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι της Πέμπτης, με ανατροπή, φτάνοντας στο τελικό 3-2.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ανακοινώθηκε πως έπειτα από 15 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως βοηθός του Σόλσκιερ αλλά και υπηρεσιακός κόουτς πέραν της υπόλοιπης μεγάλης βοήθειας που έχει προσφέρει, αποχωρεί για να κάνει χώρο στους συνεργάτες του Ραλφ Ράνγκνικ στη νέα εποχή της Γιουνάιτεντ.

«Είχα υποσχεθεί στην οικογένειά μου να τους προσφέρω χρόνο που δεν είχαμε όσο ήμουν ποδοσφαιριστής και αυτό δεν έγινε ποτέ. Τώρα είναι η σωστή στιγμή για να το κάνω και το φινάλε είναι ιδανικό.

Είναι 100% δική μου απόφαση, παίρνω μαζί μου εξαιρετικές αναμνήσεις από τους ανθρώπους του συλλόγου» είπε ο άλλοτε αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» που πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, δυο Λιγκ Καπ, ένα Champions League, ένα Europa League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έπαιξε συνολικά 464 φορές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Όταν το 2018 αποφάσισε ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αμέσως μεταφέρθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Ζοσέ Μουρίνιο και αργότερα θήτευσε ως βοηθός του Σόλσκιερ, μέχρι να φτάσει να πάρει το «τιμόνι» στα χέρια του ως υπηρεσιακός.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα