Λίβερπουλ: Το φοβερό ρεκόρ με Τσιμίκα βασικό

Λίβερπουλ: Το φοβερό ρεκόρ με Τσιμίκα βασικό

Δημήτρης Σαμόλης
Λίβερπουλ: Το φοβερό ρεκόρ με Τσιμίκα βασικό

bet365

Όταν ο Κώστας Τσιμίκας είναι βασικός, η Λίβερπουλ τα «σπάει». Σε επτά παιχνίδια έχει σημειώσει 19 γκολ, δεν έχει δεχτεί κανένα και μετρά επτά νίκες!

Το Σάββατο (20/11) ο Γιούργκεν Κλοπ χρησιμοποίησε βασικό τον Κώστα Τσιμίκα στο παιχνίδι εναντίον της Άρσεναλ. Ήταν η τέταρτη φορά που ο «Τσίμι» ξεκίνησε σε αγώνα της Λίβερπουλ στην εφετινή Premier League και ο Γερμανός τεχνικός σίγουρα δεν το έχει μετανιώσει.

Όχι μόνο διότι οι παρουσίες του 25χρονου αριστερού μπακ είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητικές, αλλά και διότι όταν ο «Τσίμι» είναι μέλος της αρχικής ενδεκάδας, οι «ρεντς» μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχουν σημειώσει 12 γκολ και δεν έχουν δεχτεί κανένα!

Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα στο 0-3 επί της Νόριτς, ακολούθησε το 2-0 σε βάρος της Μπέρνλι για τη 2η αγωνιστική, το 3-0 εναντίον της Κρίσταλ Πάλας για την 5η «στροφή» και το 4-0 κόντρα στην Άρσεναλ για τη 12η αγωνιστική!

Ο Τσιμίκας έχει χρησιμοποιηθεί άλλες δύο φορές στο πρωτάθλημα, για λίγο στο 1-1 με την Τσέλσι και για 26 λεπτά στο ευρύ 0-5 επί της Γουότφορντ.

Η φοβερή επίδοση της Λίβερπουλ με τον Τσιμίκα βασικό, ωστόσο, έχει... ισχύ τόσο στο Champions League όσο και στο League Cup. Κόντρα στην Ατλέτικο ο Τσιμίκας επελέγη για το αρχικό σχήμα και οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 2-0. Κόντρα στη Νόριτς για το League Cup η Λίβερπουλ νίκησε 0-3 με τον διεθνή μπακ στην ενδεκάδα, ενώ το ίδιο έγινε και στον αμέσως επόμενο γύρο του θεσμού (4ο), στο 0-2 σε βάρος της Πρέστον.

@Photo credits: INTIME
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα