Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-1: Η έμπνευση του Όντεγκααρντ αρκούσε (vid)

Νίκος Κικίδης
Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-1: Η έμπνευση του Όντεγκααρντ αρκούσε (vid)

bet365

Για ακόμη μια φορά μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως η έμπνευση του Όντεγκααρντ από στημένη μπάλα αρκούσε για να της χαρίσει τη νίκη απέναντι στη Μπέρνλι (1-0) και παράλληλα το καθαρό μυαλό ενόψει της συνέχειας.

Η Άρσεναλ αρχίζει να αποκτά και πάλι τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Μετά το χείριστο ξεκίνημα με 3/3 ήττες στην Premier League, το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα απέδρασε με το διπλό από το «Τερφ Μουρ» για να πάρει πολύτιμες ανάσες ενόψει της συνέχειας.

Μπορεί για ακόμη ένα ματς να μην εντυπωσίασε, να έδωσε ακόμη μια αφορμή για προβληματισμό, όμως η έμπνευση του Όντεγκααρντ στο ημίωρο της αρκούσε για να βάλει το δεύτερο τρίποντο στο σακούλι και να απομακρυνθεί για τα καλά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Η «κανονιά» του Όντεγκααρντ απέβαλε το άγχος

Οι φιλοξενούμενοι ήταν νευρικοί από τα πρώτα λεπτά και παρουσίασαν τις γνωστές παθογένειες. Φτωχή από ιδέες επιθετικά και με προβλήματα στην ανάπτυξη, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην μαχητική και πολυπρόσωπη άμυνα της Μπέρνλι που επιβιώνει... χρόνια στην Premier League με την γνωστή συνταγή.

Μια έμπνευση του Όντεγκααρντ όμως αρκούσε. Στη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Νορβηγός έστησε τη μπάλα μερικά μόλις μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ νίκησε κατά κράτος τον Πόουπ, βάζοντας σε θέση οδηγού το συγκρότημα του Αρτέτα.

Μετά την ανάπαυλα η Μπέρνλι προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον δραστήριο Κορνέτ να δημιουργεί ρήγματα και να αποτελεί διαρκή απειλή για τα καρέ των Kανονιέρηδων.

Μάλιστα το σύνολο του Ντάις κατάφερε να παγώσει προς στιγμήν τους φιλοξενούμενους, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από τσεκ και στο VAR. Χάρη στη... σωτήρια παρέμβαση, η Άρσεναλ κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος, πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και προσπαθεί να χτίσει χαρακτήρα για να αποφύγει το κάζο... 25ετίας της περσινής σεζόν.

<

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Γκούντμουντσον (57' Κορνέτ), Μπράουνχιλ, Γουέστγουντ, ΜακΝίλ, Μπαρνς (57΄Βίντρα), Γουντ (82΄Ροντρίγκεζ)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (78' Ταβάρες), Τόμας (78' Μέιτλαντ Νάιλς), Πεπέ, Σμιθ Ρόου (61' Λοκόνγκα), Όντεγκαρντ, Ομπαμεγιάνγκ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα