Η Άρσεναλ πάει να μείνει εκτός Ευρώπης έπειτα από 25 χρόνια!

Η Άρσεναλ πάει να μείνει εκτός Ευρώπης έπειτα από 25 χρόνια!

Gazzetta team
Η Άρσεναλ πάει να μείνει εκτός Ευρώπης έπειτα από 25 χρόνια!

bet365

Το 1995-'96 η Αρσεναλ δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη, κάτι που κινδυνεύει να της συμβεί ξανά έπειτα από 25 χρόνια, καθώς βρίσκεται στο -7 από το Europa League και στο -5 από το εισιτήριο για το νέο Conference.

Ηταν η σεζόν 1994-'95, όταν η Αρσεναλ τερμάτισε στη 12η θέση της Premier League. Εκείνη ήταν και η τελευταία της φορά που έχασε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οπότε, το 1995-'96 τη βρήκε να αγωνίζεται μόνο στα αγγλικά γήπεδα. Εκτοτε πέρασαν 25 διαδοχικά χρόνια, στα οποία οι Gunners τοποθετήθηκαν στα big clubs της Γηραιάς ηπείρου. Ενα status που τα τελευταία χρόνια, από την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ δηλαδή, πάνε να απωλέσουν.

Η εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τη Βιγιαρεάλ στη ρεβάνς του ημιτελικού σήμανε δύο πράγματα ταυτόσημα. Το ένα είναι ότι δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League και αυτό κατ' επέκταση ότι κινδυνεύουν πάρα πολύ σοβαρά να μην παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Η Αρσεναλ είναι 9η στη βαθμολογία και βρίσκεται στο -5 από την 7η Λίβερπουλ, ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές. Οι Αγγλοι βγάζουν επτά ομάδες στην Ευρώπη και αυτό δεν αλλάζει ακόμα και στην πρίπτωση που κατακτήσει η Τσέλσι το Champions League και τερματίσει 5η. Ακόμα δηλαδή και εάν οι Αγγλοι βγάλουν πέντε ομάδες στο Champions League, οι μάξιμουμ συμμετοχές τους θα είναι επτά. Δηλαδή, η Αρσεναλ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -7 από την 6η Τότεναμ που βγαίνει στο Europa League και στο -5 από την 7η Λίβερπουλ που έχει τη θέση για το Conference League.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα