Βαράν: Η Premier League αρχίζει και επενδύει στης αμύνης τα παιδιά (vids)

Βαράν: Η Premier League αρχίζει και επενδύει στης αμύνης τα παιδιά (vids)

bet365

Η Γιουνάιτεντ πήρε τον Βαράν, έχει τον Μαγκουάιρ, η Σίτι έχει Ντίας – Στόουνς, η Τσέλσι ψάχνει στόπερ, η Λίβερπουλ πήρε Κονατέ και το κορυφαίο πρωτάθλημα αρχίζει και ... οχυρώνεται στα μετόπισθεν.

Μέσα σε ελάχιστες μέρες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κάνει τρεις πολύ σημαντικές κινήσεις. Ν' ανακοινώσει τον Σάντσο, να επεκτείνει το συμβόλαιο του Σόλσκιερ και να επισημοποιήσει τη συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ράφαελ Βαράν.

Ο Γάλλος αμυντικός, όπως μεταφέρουν τα αγγλικά Media, δεν θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος στη νέα του ομάδα, όμως το πρότζεκτ και ο ενθουσιασμός της συμμετοχής στην Premier League, τον έκαναν από την πρώτη στιγμή να πάρει την απόφασή του.

Έπειτα από 18 τρόπαια με τη Ρεάλ, ο Βαράν μετακομίζει στο «Ολντ Τράφορντ» και αποτελεί ακόμα μια ένδειξη για το γεγονός πως η Premier αρχίζει και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους αμυντικούς...

  • Πλάι στον συνεπή Μαγκουάιρ που στο Euro ήταν... φωτιά

Ο Χάρι Μαγκουάιρ στο μεγαλύτερο κομμάτι της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ήταν ό,τι πιο σταθερό και συνεπές είχε να παρουσιάσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο κομμάτι της άμυνας. Πότε με τον Λίντελοφ δίπλα του, πότε με τον Μπαϊγί, ο ακριβότερος αμυντικός και αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» κατάφερε να παραμείνει ανεπηρέαστος από τον τραυματισμό του στο φινάλε της σεζόν και πήγε στο Euro όπου έκανε τρομερά πράγματα.

Τώρα στο πλάι του θα βρίσκεται ο Ραφαέλ Βαράν, αφού αυτό είναι το σχέδιο για την Γιουνάιτεντ των επόμενων ετών. Ο Άγγλος στόπερ των 87 εκατομμυρίων ευρώ θα παίξει με τον Βαράν των τεσσάρων Champions League, των τρομερών ικανοτήτων και των αμέτρητων εμπειριών από το κορυφαίο επίπεδο.

Κάτοχος και του Μουντιάλ του 2018 μαζί με τον Πολ Πογκμπά, ο διεθνής στόπερ αποτελεί μια τεράστια επένδυση για τους «κόκκινους διαβόλους», που πριν καν τον δουν στο γήπεδο κάνουν λόγο για τον πιο δυναμικό κεντρικό αμυντικό από την εποχή του Ρίο Φέρντιναντ!

  • Ο Πεπ τους είχε προλάβει με Ντίας – Στόουνς

Έχοντας στα χέρια του μια πραγματική μηχανή των γκολ τα προηγούμενα χρόνια, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε καταλάβει πως για να γίνει η υπέρβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να διεκδικήσει η Σίτι το Champions League, έπρεπε ν' αλλάξουν ορισμένα πράγματα. Και η φροντίδα της άμυνας ήταν το κυριότερο. Κάπως έτσι, μαζί με τους Τζον Στόουνς και Αϊμερίκ Λαπόρτ για το κέντρο των μετόπισθεν, προστέθηκε το καλοκαίρι του 2020 ο Ρούμπεν Ντίας.

Αποτέλεσμα; Η παρουσία στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η τρομερή αντεπίθεση από τον Νοέμβρη και μετά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και ο τίτλος του LeagueCup.

Ο Ρούμπεν Ντίας κατάφερε στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο στους «πολίτες» να κάνει τρομερά πράγματα, ν' αναδειχθεί ο κορυφαίος της Premier League, να κερδίσει και την ψήφο της Ένωσης Συντακτών Ποδοσφαίρου και φυσικά να προσφέρει στον Πεπ όσα εκείνος είχε στο μυαλό του για την εξέλιξη της Μάντσεστερ Σίτι.

Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και τον Άκε, αλλά και τους Γουόκερ, Ζιντσένκο και τον φοβερό Κανσέλο, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι Πρωταθλητές πέτυχαν διάνα όταν πήραν την απόφαση να επενδύσουν σταδιακά στα μετόπισθεν.

  • Σαν μεταγραφές οι Φαν Ντάικ και Γκόμες, ήρθε και ο Κονατέ

Η Λίβερπουλ με την κατάσταση που αντιμετώπισε στην άμυνα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μπορεί να είναι σίγουρη πως... χειρότερα δεν γίνεται. Πήρε τον Μπεν Ντέιβις τον περασμένο Ιανουάριο, όμως εκείνος μέχρι τη φετινή προετοιμασία δεν έπαιξε ποτέ!

Πότε γυρνούσε στα στόπερ ο Φαμπίνιο, έπαιξε και ο Τζόρνταν Χέντερσον εκεί (!), υπήρχαν οι Μάτιπ, Νέιτ Φίλιπς, Νίκο Γουίλιαμς και Ρις Γουίλιαμς, όμως, ήταν τεράστιας σημασίας η αναπροσαρμογή των δεδομένων στα μετόπισθεν και η επαναφορά των τραυματιών Φαν Ντάικ και Γκόμες.

Οι δυο τους έχασαν το μεγαλύτερο κομμάτι της περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς και φέτος είναι πανέτοιμοι ν' αποτελέσουν... εσωτερικές μεταγραφές που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά! Ήδη προπονούνται κανονικά, δυναμώνουν, θα παίξουν σε φιλικά προετοιμασίας για να βρουν ρυθμό και ο Κλοπ θα τρίβει τα χέρια του.

Παράλληλα αποκτήθηκε με 40 εκατομμύρια και ο νεαρός Γάλλος αμυντικός, Ιμπραΐμα Κονατέ, με εμπειρίες από την Λειψία, με τους «κόκκινους» να μένουν ήσυχοι πως τουλάχιστον στη θεωρία, είναι πολύ καλά οχυρωμένοι για τη νέα σεζόν...

  • Ο «τελειωμένος» Τιάγκο Σίλβα και οι επαφές για Κουντέ

Η Τσέλσι από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται σε επαφές με την Σεβίλλη για να καταφέρει να πάρει τον Ζιλ Κουντέ, ο οποίος έχει προκαλέσει θετικότατο αντίκτυπο με την παρουσία του στην Ανδαλουσία. Την ίδια στιγμή πιθανότατα θα συμπεριλάβει στο deal τη μετακίνηση του Ζούμα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», ωστόσο, το κόλπο – γκρόσο είχε γίνει από πέρυσι για τα στόπερ των «μπλε» με τον Τιάγκο Σίλβα.

Τον... τελειωμένο Βραζιλιάνο, τον πολύ μεγάλο ηλικιακά για την Premier League, τον αμυντικό που είχε συνηθίσει την ευκολία της Ligue1 και δεν θα τα κατάφερνε στο αγγλικό ποδόσφαιρο της δύναμης.

Κι όμως, είχε αναφέρει κι εκείνος ότι τον πρώτο καιρό πήγαινε στο σπίτι του με πονοκεφάλους από τις φορές που έπρεπε να παρέμβει στον αέρα για να διώξει ή από τις έντονες κόντρες με τους αντίπαλους επιθετικούς. Παρ' όλα αυτά, ο Τιάγκο Σίλβα, που ανανέωσε γι' ακόμα ένα έτος, ήταν στυλοβάτης στην κατάκτηση του Champions League και την πορεία μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου.

Και κυρίως μαζί με τον Ρούντιγκερ, αλλά και τους Τζέιμς/Αθπιλικουέτα, έφτιαξαν μια αμυντική σύνθεση που δυνάμωσε τρομερά τους «μπλε», οι οποίοι προσπαθούν και φέτος για περαιτέρω ενίσχυση.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα