Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Γκρούγιτς, Τάουνσεντ και Βργκοτς

Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Γκρούγιτς, Τάουνσεντ και Βργκοτς

bet365

«Δραστήριες» ήταν απόψε οι δυνάμεις του Μέρσεϊσαϊντ, με τη Λίβερπουλ να βάζει μπρος το ξεσκαρτάρισμα με κέρδος 17 εκατ. ευρώ για Γκρούγιτς και Αβονιγί και την Έβερτον να ανακοινώνει Τάουνσεντ και Μπέγκοβιτς. «Χτύπημα» και από τον Παναιτωλικό με Βργκοτς.

Η επιχείρηση «σκούπα» στη Λίβερπουλ άρχισε με δύο οριστικές αποχωρήσεις και γερή «μπάζα» της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ! Οι Reds ανακοίνωσαν τη μετακίνηση του Μάρκο Γκρούγιτς στην Πόρτο έναντι 9 εκατ. ευρώ, με τον Σέρβο μέσο να αφήνει το «Άνφιλντ» έπειτα από συνολικά πέντε χρόνια για χάρη των Δράκων, στους οποίους αγωνίστηκε ως δανεικός την περασμένη σεζόν. Παράλληλα, παρελθόν αποτελεί και ο Ταΐβο Αβονιγί, ο 24χρονος Νιγηριανός φορ που έφυγε εφτά φορές δανεικός σε έξι χρόνια στους «Reds», με την Ουνιόν Βερολίνου να τον κάνει δικό της αυτή τη φορά για το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, δύο παίκτες βρέθηκαν στα γραφεία της Έβερτον για να υπογράψουν. Η συμπολίτισσα του Μέρσεϊσαϊντ έκανε την αρχή με την απόκτηση του Άντρος Τάουνσεντ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Κρίσταλ Πάλας μετά από μια πενταετία στο Λονδίνο. Λίγο αργότερα, πήρε σειρά η μεταγραφή του Ασμίρ Μπέγκοβιτς. Ο 34χρονος Βόσνιος κίπερ έμεινε ελεύθερος από τη Μπόρνμουθ και υπέγραψε στους Τόφιζ για 1+1 χρόνια, κλείνοντας έτσι την τριάδα για τη θέση «1» των Ζαχαρωτών ενόψει της νέας σεζόν (Πίκφορντ, Βιρζίνια οι άλλοι δύο).

Στα εγχώρια δρώμενα η έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ορισμένων ομάδων σε συνάρτηση με το «γκάζι» που πάτησαν πρόσφατα αρκετές, φαίνεται πως «πάγωσαν», για πολύ ή λίγο θα δούμε, τα μεταγραφικά. Ως «τελειωμένο» deal είχαμε απόψε μόνο στον Παναιτωλικό, που ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου Κροάτη στόπερ Μπράνκο Βργκοτς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα