Μπέιλ: «Μόνος δρόμος κόντρα στο ρατσισμό είναι ο αποκλεισμός των ομάδων»

Newsroom
Μπέιλ: «Μόνος δρόμος κόντρα στο ρατσισμό είναι ο αποκλεισμός των ομάδων»

bet365

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ξεκαθάρισε ότι ο μοναδικός δρόμος για την εξάλειψη του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο είναι να αποκλείονται οι ομάδες από τις αντίστοιχες διοργανώσεις.

Η ρατσιστική συμπεριφορά των Ούγγρων φιλάθλων στη Βουδαπέστη και την αναμέτρηση με την Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 έφερε την έκκληση του Χάρι Κέιν στην UEFA, καθώς και το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον για παρέμβαση της FIFA (ακολούθησε η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας).

Επανέφερε, κυρίως, στο προσκήνιο τη συζήτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του απαράδεκτου και θλιβερού φαινομένου. Ο Γκάρεθ Μπέιλ ξεκαθάρισε ότι ο μοναδικός δρόμος είναι να αποκλείονται οι ομάδες από τις αντίστοιχες διοργανώσεις.

«Είναι ανάγκη να ληφθεί δράση. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να γίνει για όσους οπαδούς εξακολουθούν να προβαίνουν σε αυτές τις επαίσχυντες ενέργειες, είναι να αποκλειστούν οι ομάδες από τις διοργανώσεις.

Έτσι μπορεί να δώσεις ένα γερό μάθημα στο ρατσισμό. Είναι απογοητευτικό αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω που αποσκοπούν αυτές οι έρευνες που παίρνουν τόσο χρόνο. Είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει. Είναι κάτι πιο σημαντικό από το ίδιο το ποδόσφαιρο», τόνισε ο σταρ της εθνικής Ουαλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα