Παρέμβαση της FIFA για την ρατσιστική συμπεριφορά των Ούγγρων ζητά ο Μπόρις Τζόνσον μετά το ματς με την Αγγλία

Κώστας Ευθυμιάδης
Παρέμβαση της FIFA για την ρατσιστική συμπεριφορά των Ούγγρων ζητά ο Μπόρις Τζόνσον μετά το ματς με την Αγγλία

bet365

Μέχρι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ασχολήθηκε με την συμπεριφορά των Ούγγρων οπαδών στο ματς με την Αγγλία, ζητώντας από την FIFA να… τελειώνει με τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Το ακροδεξιό στοιχείο στην Ουγγαρία δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι έντονο και σε αυτό «βοηθά» και ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας.

Ωστόσο το στοιχείο αυτό έχει εισχωρήσει για τα καλά και στο ποδόσφαιρο και ιδίως στα ματς της εθνικής ομάδας. Η οποία έχει πληρώσει πολλές φορές το «μάρμαρο» για την ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της απέναντι σε άλλες ομάδες.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε χθες στα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα στην Αγγλία όπου ο Ραχίμ Στέρλινγκ, κυρίως, δέχτηκε ακραία ρατσιστική επίθεση από τους Ούγγρους.

Ηδη οι ποδοσφαιριστές έχουν ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των Ούγγρων, αλλά το ίδιο έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας!

Ο Μπόρις Τζόνσον σε ποστάρισμά του, έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και ζήτησε από την FIFA να πάρει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο το ότι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας δέχτηκαν ρατσιστική συμπεριφορά στην Ουγγαρία χθες βράδυ. Προτρέπω τη FIFA να λάβει ισχυρή δράση εναντίον των υπευθύνων για να διασφαλίσει ότι αυτό το είδος ντροπιαστικής συμπεριφοράς θα εξαλειφθεί οριστικά από το παιχνίδι» έγραψε στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι «μαυροφορεμένοι» οργανωμένοι οπαδοί της Ουγγαρίας και σε αυτό το ματς είχαν απαράδεκτη συμπεριφορά. Γιούχαραν τον εθνικό ύμνο της Αγγλίας, πετούσαν αντικείμενα στους παίκτες των αντιπάλων τους, ενώ έκαναν ήχους μαϊμούς όταν έπιανε την μπάλα ο Στέρλινγκ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η FIFA για άλλη μία φορά θα τιμωρήσει τους Ούγγρους για την συμπεριφορά των οπαδών της. Το θέμα είναι αν θα εξαντλήσει την αυστηρότητάς της ή όχι.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα