Αργεντινή - Κροατία 0-3

Αργεντινή - Κροατία 0-3

bet365

Μια συγκλονιστική Κροατία ήταν κλάση πάνω και ταπείνωσε με 3-0 την τραγική Αργεντινή, η οποία πλέον ελπίζει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στα νοκ-άουτ. Στους «16» οι Χρβάτσκι με τις γκολάρες Ρέμπιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς!

Μέσι, Μέσα και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός συνέχειας η Αργεντινή η οποία απέτυχε μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της να κάνει νίκη στα δύο πρώτα ματς σε Mundial. Η Albiceleste διασύρθηκε από την Κροατία που έδειξε τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές και με ιστορική νίκη (0-3) βρίσκεται ήδη στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Η Αργεντινή - που υπέστη τη 2η πιο βαριά ήττα σε φάση ομίλων Mundial μετά το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958 - χρειάζεται πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στους «16» καθώς αν η Ισλανδία νικήσει την Νιγηρία, θα χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ σε βάρος των Αφρικανών και οι Ισλανδοί να μην πάρουν βαθμό από την Κροατία την τελευταία αγωνιστική.

Πιο δυνατά μπήκε η Κροατία στο ματς και στο 5' λίγο έλειψε να τιμωρήσει την άμυνα τριών της Αργεντινής όταν ο Πέρισιτς έφυγε από πλάγια αλλά το αριστερό του έβγαλε ο Καμπαγιέρο. Στο 10' οι Hrvatski θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει και πάλι το σκορ, όμως ο Βρσάλικο που έσπασε το οφσάιντ από δεξιά και είχε δύο να τον περιμένουν σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να βγάλει τη συρτή σέντρα με τη μία. Στο 13' ο Μέσα κοντραρίστηκε μέσα από την περιοχή και στο 21' η Αργεντινή βρήκε ευκαιρία από το πουθενά όταν η σέντρα του Ακούνια από αριστερά πήγε στο οριζόντιο και άουτ.

Ο Μέσι ήρθε σε επαφή με την μπάλα μετρημένες φορές, οι Κροάτες έδειχναν ότι είναι πιο ποιοτικοί στο κέντρο, όμως στο 30' η Albiceleste έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μετά το μπέρδεμα στην άμυνα των Βαλκάνιων, όμως με την εστία χωρίς keeper ο Εντσο Πέρες πλάσαρε άουτ με αμυντικό μπροστά του. Αν και το ματς δεν είχε ρυθμό, τρία λεπτά μετά η Κροατία θα μπορούσε να έχει σκοράρει όμως στην τρομερή σέντρα από δεξιά από τον Βρσάλικο ο Μάντζουκιτς έκανε το ψαράκι... άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αντε Ρέμπιτς έφυγε στην κόντρα αλλά προτίμησε την ντρίμπλα και να ψάξει ένα απίθανο curler το οποίο έφυγε... απίθανα έξω και το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0.

Η επανάληψη θα εξελισσόταν δεν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες που έχει ζήσει ποτέ η Αργεντινή, η οποία είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Κουν εμφανίστηκε στο 53' και σούταρε στα χέρια του Σούμπασιτς όμως στο ίδιο λεπτό ο Καμπαγιέρο έκανε μια από τις χειρότερες γκάφες όλων των εποχών χαρίζοντας την μπάλα στον Ρέμπιτς ο οποίος με βολέ έκανε το 1-0 για την Κροατία. Ο Σαμπάολι απάντησε με Παβόν αντί Σάλβιο, όμως η Αργεντινή δεν μπορούσε να πείσει κανέναν και ο Μέσι δεν μπορούσε να φανεί με τίποτα. Στο 64' ο σταρ της Μπαρτσελόνα και ο Μέσα δεν μπόρεσαν από κοντά και οι Κροάτες απείλησαν με τον Μάντζουκιτς που δεν βρήκε στόχο.

Το party για τους παίκτες του Ντάλιτς άρχισε στο 80' όταν ο μυθικός, Λούκα Μόντριτς, έπιασε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Καμπαγιέρο για το 2-0. Στο 86' το απευθείας φάουλ του Ράκιτιτς πήγε στη συμβολή των δοκαριών και το τελειωτική χτύπημα ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Ράκιτιτς σκόραρε τελικά με πλασέ από κοντά ύστερα από φάση διαρκείας για το τελικό 3-0 για την Κροατία.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγιέρο, Ταλιάφικο, Οταμέντι, Μερκάδο, Σάλβιο (56' Παβόν), Μασεράνο, Πέρες (68' Πέρες), Μέσα, Ακούνια, Αγουέρο (54' Ιγουαΐν).

Κροατία (Ζλάτκο Νάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (82' Κόβατσιτς), Ρέμπιτς (57' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (92' Τσόρλουκα).

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα