Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Γαλλία: Για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλμπισελέστε εναντίον Τρικολόρ

Βασίλης Μπαλατσός
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Γαλλία: Για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλμπισελέστε εναντίον Τρικολόρ

bet365

Αργεντινή και Γαλλία θα αναμετρηθούν στο μεγάλο «ραντεβού» της 18ης Δεκεμβρίου για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως θα είναι η πρώτη τους στον τελικό του τουρνουά.

Ο κύβος ερρίφθη! Η Γαλλία κατάφερε να λυγίσει το αξιόμαχο Μαρόκο και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Στις 18 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο «Lusail Iconic Stadium» οι πρωταθλητές κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους κόντρα στην Αργεντινή, η οποία στα ημιτελικά απέκλεισε την Κροατία και επέστρεψε σε τελικό μετά το 2014.

Οι δυο χώρες θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά σε Μουντιάλ όμως θα είναι η πρώτη τους στον τελικό του τουρνουά. Η Αλμπισελέστε νίκησε με 1-0 τους Τρικολόρ στην πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων στη φάση των ομίλων του 1930 και το 1978 επικράτησε με 2-1 και πάλι για την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων σε νοκ άουτ ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, για τη φάση των «16», στην οποία οι μετέπειτα πρωταθλητές κόσμου νίκησαν την παρέα του Λιονέλ Μέσι με 4-3.

Οι δυο φιναλίστ του τελικού του Μουντιάλ 2022 έχουν από δύο τρόπαια, οπότε η νικήτρια θα ξεπεράσει την αντίπαλο της. Η Αλμπισελέστε είχε σηκώσει το τρόπαιο το 1978 και το 1986. Από την πλευρά τους οι Τρικολόρ κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 και το 2018.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα