Το πιο όμορφο γκολ που μπήκε στο τέλος και το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που έβλεπαν στο Κατάρ!

Γιάννης Λαμπίρης Γιάννης Λαμπίρης
Το πιο όμορφο γκολ που μπήκε στο τέλος και το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που έβλεπαν στο Κατάρ!

bet365

Ο απεσταλμένος του Gazzetta Γιάννης Λαμπίρης παρακολούθησε τη νίκη της Βραζιλίας επί της Κορέας ενώ ένας άλλος έβλεπε το μπασκετικό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Το στάδιο 974, φιλοξένησε το τελευταίο παιχνίδι του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, θα φιλοξενήσει και μια επίδειξη μόδας πριν την λήξη των αγώνων και μετά θα είναι στη διάθεση των διοργανωτών για να το διαλύσουν κομμάτι κομμάτι όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Χθες το βράδυ η Νότια Κορέα προσπάθησε να μαζέψει τα δικά της κομμάτια, καθώς την «σκόρπισε» η εντυπωσιακή Βραζιλία στους τέσσερις ανέμους βάζοντας της τέσσερα γκολ σε 34 λεπτά και απειλώντας το σκορ ρεκόρ αυτής της διοργάνωσης που είχε πετύχει η Ισπανία με την Κόστα Ρίκα (7-0).

Το ένα γκολ ήταν πιο ωραίο από το άλλο για τη Βραζιλία, με αποκορύφωμα το τρίτο τέρμα τους όπου σε ένα μαγικό τριγωνάκι οι Βραζιλιάνοι έκρυψαν τη μπάλα και την εμφάνισαν ξαφνικά στην εστία του (εκ των πρωταγωνιστών της Κορέας) τερματοφύλακα Κίμ μέσω του Ρισάρλισον.

Και όμως το πιο όμορφο γκολ τους οι Βραζιλιάνοι το πέτυχαν μετά τη λήξη του αγώνα με τον Νεϊμάρ να δίνει το σύνθημα και όλοι οι παίκτες να ανοίγουν ένα μεγάλο πανό με τον Πελέ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο αλλά είχε στείλει τις ευχές του στην ομάδα για νίκη πρόκριση.

Το 1994, όταν η Βραζιλία κατέκτησε το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 24 χρόνια οι παίκτες τότε είχαν ανοίξει ένα αντίστοιχο πανό αφιερώνοντας τη μεγάλη επιτυχία τους στον κορυφαίο ίσως οδηγό στην ιστορία της φόρμουλα 1, τον Βραζιλιάνο Άιρτον Σένα που είχε χάσει τη ζωή του λίγους μήνες (Πρωτομαγιά) νωρίτερα στην καταραμένη στροφή Ταμπουρέλο στην πίστα της Ιμολα.

Οι κορυφαίοι της Σελεσάο και τότε και τώρα δεν ξέχασαν δύο μύθους της χώρας, και τους τίμησαν με τις ευχές για τον Πελέ να είναι ταχεία ανάρρωση την ίδια στιγμή που οι διάδοχοί του θέλουν να νικήσουν άλλα τρία παιχνίδια για να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Σαφώς και έχουν τα φόντα, άσχετα εάν άλλο Κορεάτες (που αγωνίστηκαν με ποδοσφαιρική αφέλεια παίζοντας ανοιχτά απέναντι σε μια τρομερή ποδοσφαιρική μηχανή) και άλλο Κροάτες οι οποίοι ονειρεύονται έναν ακόμα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από αυτόν του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Βραζιλία φίλαθλοι

Μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά οι Βραζιλιάνοι συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα θέαμα στους τυχερούς θεατές δείγμα του αστείρευτου ταλέντου τους και της ικανότητάς τους να μιλάνε στη μπάλα.

Την ώρα του αγώνα δίπλα μας, κάθεται ο ένας εκ των υπεύθυνων επικοινωνίας της Νότιας Κορέας και ο άνθρωπος τα έχει δει όλα. Φυσάει και ξεφυσάει.

«Μα είναι τρομερή ομάδα η Βραζιλία, χαίρεσαι να τα βλέπει. Όμως και εμείς είμαστε αφελείς δεν μπορείς να πας να παίξεις ανοιχτά και επιθετικά κόντρα σε αυτή την υπερομάδα».

Περιμένει το γκολ της τιμής αλλά μετά τις 2-3 μεγάλες αποκρούσεις του Αλισον απογοητεύεται, και εκεί γύρω στο 60’ μας αποχαιρετά και φεύγει χάνοντας το γκολ του Πάικ!

ντέρμπι

Από την άλλη πλευρά δίπλα μας, ο κύριος χαζεύει τον υπολογιστή μας στον οποίο παίζει και το μπάσκετ, με το κορυφαίο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Ω, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, τι ωραία το κορυφαίο ντέρμπι της Ευρώπης» μας λέει και μας αφήνει κάγκελο. Κοιτάμε τη διαπίστευση του και μας λύνονται όλες οι απορίες. Ισραηλινός ο κύριος και φαν του μπάσκετ !

«Πίνι Γκερσον, Σβι Σέρφ, Ντεηβιντ Μπλάτ, Οντετ Κατας» μας λέει με νόημα προπονητές που έχουν περάσει από τη χώρα μας και η συζήτηση γυρίζει για λίγο στην πορτοκαλί μπάλα. Όχι για πολύ όμως γιατί θα ήταν ασέβεια σε αυτό που απλόχερα μας πρόσφεραν οι Βραζιλιάνοι.

Ο κόσμος εκστασιασμένος πανηγυρίζει και στο φινάλε δεν λέει να φύγει δημιουργώντας μια κατακίτρινη αυτοσχέδια Fun Zone έξω από το γήπεδο. Οι σεκιούριτι άδικα περιμένουν ότι θα πάνε σε μια λογική ώρα σπίτι τους αλλά οι περισσότεροι θεατές Βραζιλιάνοι και μη σημειώνουν απλά την ημερομηνία για την επόμενη παράσταση μιας ομάδας που χαίρεσαι να τη βλέπεις ανεξάρτητα εάν θα φτάσει ή όχι στο στόχο της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Λαμπίρης
Γιάννης Λαμπίρης
  • Tags: