Μουντιάλ 2022: Λεπτό προς λεπτό το απίστευτο θρίλερ στον 3ο Ομιλο, όπου τελικά προκρίθηκαν Αργεντινή και Πολωνία (vids)

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Λεπτό προς λεπτό το απίστευτο θρίλερ στον 3ο Ομιλο, όπου τελικά προκρίθηκαν Αργεντινή και Πολωνία (vids)

bet365

Για περίπου 35 λεπτά η υπόθεση πρόκριση κρίνονταν στις κίτρινες κάρτες (!), η Αργεντινή «πέταγε» ευκαιρίες, το Μεξικό είχε ακυρωθέν γκολ και εκείνο των Σαουδάραβων επέτρεψε στους Πολωνούς να... ανασάνουν ήρεμοι, αφού οι «Αζτέκοι»... διαλύθηκαν ψυχολογικά.

Απίστευτα πράγματα έγιναν απόψε (30/11) στην Ντόχα, όπου διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις Αργεντινή-Πολωνία 2-0 και Μεξικό-Σαουδική Αραβία 2-1 για τον τρίτο όμιλο και σήμαναν πως η παρέα των Μέσι και Λεβαντόφσκι θα συνεχίσει στους «16» του Μουντιάλ. Μέχρι όμως να αποσαφηνιστεί αυτό... είδαμε σπάνιο θρίλερ, λίγο περισσότερων από 35 λεπτών και ορισμένες καταστάσεις ακατάλληλες για καρδιακούς.

Πιο συγκεκριμένα από το 67' και ύστερα, όπου η αγωνία χτύπησε κόκκινο και η υπόθεση πρόκριση δεν κρίνονταν απλά στο γκολ αλλά στην κίτρινη κάρτα! Τότε λοιπόν η «μπλανκοσελέστε» διπλασίασε τα τέρματά της με τον Αλβαρες, επί της ουσίας «κλείδωσε» τη νίκη της και το «εισιτήριο» της πρόκρισης ως πρώτη του γκρουπ, ενώ την ίδια στιγμή το Μεξικό ήταν επίσης 2-0 μπροστά. Πλέον τα πάντα κρέμονταν από μία κλωστή, αφού Πολωνοί και Μεξικανοί είχαν τους ίδιους βαθμούς (από 4), όπως και διαφορά τερμάτων (0) αλλά και επίθεση (2)!

Τι σήμαινε αυτό; Οτι πλέον οδηγούμασταν στο επόμενο κριτήριο που είναι εκείνο του fair play και πήγαμε στις λιγότερες κίτρινες! Εκείνη τη στιγμή η Πολωνία μετρούσε στο τουρνουά τέσσερις, το Μεξικό επτά και η πρώτη είχε το προβάδισμα.

Τι είδαμε από εκείνο το σημείο και έπειτα λοιπόν.

Η Αργεντινή έχανε ευκαιρίες, ο Κριχόβιακ στο 78' «κιτρινίστηκε» και το επιμέρους σκορ έγινε 5-7 για την ομάδα του, ενώ αμέσως μετά ο Αντούνα βρέθηκε για το Μεξικό φάτσα με το 3-0 χωρίς να το πετύχει.

Μέχρι που φτάσαμε στο 88' που ο ίδιος σκόραρε για τους «Αζτέκους» αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, ενώ στο άλλο ματς οι Πολωνοί... κοιτούσαν τους Αργεντίνους και πρόσεχαν κάθε τους κίνηση ώστε να μη δεχθούν άλλη κίτρινη.

Ο Ταλιαφίκο στο 90'+2' «φλέρταρε» με το 3-0 για την Αργεντινή που θα πανηγυρίζονταν έξαλλα στο Μεξικό αφού θα το ανέβαζε 2ο χωρίς όμως τελικά να συμβεί και η συγκεκριμένη αναμέτρηση έληξε. Σε εκείνη του Μεξικό απέμεναν 2-3 λεπτά, όλοι οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο είχαν βγει μπροστά και έτσι οι Σαουδάραβες κατάφεραν στο 90'+5' να μειώσουν με τον Αλνταουσαρί σε 2-1.

Το τέρμα τους πανηγυρίστηκε... έξαλλα στη Βαρσοβία αφού τελείωσε τα «καρδιοχτύπια» για τους Πολωνούς (απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα και παρότι το Μεξικό εξακολουθούσε να αναζητά ένα γκολ έμοιζε ψυχολογικά διαλυμένο) και αυτόματα ήταν εκείνοι που ακολούθησαν την Αργεντινή στον επόμενο γύρο, ύστερα από ένα μισάωρο (περίπου 35') που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα