Μουντιάλ 2022, Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τους ψυχωμένους Αζτέκους (vids)

Γιάννης Αρώνης

bet365

Το ψυχωμένο Μεξικό έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του όμως παρά τη νίκη του με 2-1 επί της Σαουδικής Αραβίας έμεινε εκτός συνέχειας από την Πολωνία. Ο Μαρτίν με πλασέ και ο Τσάβες με άπιαστη εκτέλεση φάουλ οι σκόρερ, μείωσε ο Αλ Νταουσαρί στις καθυστερήσεις.

Παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε το Μεξικό και τη νίκη που πήρε απέναντι στην Σαουδική Αραβία με 2-1 η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο έμεινε εκτός συνέχειας λόγω χειρότερης διαφοράς γκολ από την Πολωνία με την οποία ισοβάθμισε στους τέσσερις βαθμούς. Έτσι η παρέα του Λεβαντόφσκι τελικά θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής (04/02, 17.00) την Γαλλία με τους Αζτέκους να «ξυπνούν» μάλλον αργά μέσα στο τουρνουά και να μην προλαβαίνουν το τρένο της πρόκρισης.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους ουδέτερους θεατές, αφού μόλις στο τρίτο λεπτό ο Βέγκα αστόχησε στο τετ-α-τετ και δέκα λεπτά αργότερα ο Κανό είδε την μπάλα να «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι του Οτσόα. Από αυτό το χρονικό σημείο και για όλη την υπόλοιπη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου το ματς «είχε» μόνο Μεξικό, με τους παίκτες του Τάτα Μαρτίνο να κυριαρχούν στο χορτάρι του Λουζαΐλ και να φτάνουν με άνεση στην περιοχή των Σαουδαράβων.

Ένας από τους καλύτερους των Κεντρικοαμερικανών ήταν αναμφισβήτητα ο Ορμπελίν Πινέδα, με τον χαφ της ΑΕΚ να κινείται παντού στην μεσαία γραμμή και μάλιστα να πρωταγωνιστεί και σε τρεις στιγμές ως κρυφός φορ, όμως οι προσπάθειές του κόντραραν ισάριθμες φορές από την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με τους παίκτες του Ερβέ Ρενάρ να αισθάνονται μάλλον ανακουφισμένοι από το σφύριγμα του διαιτητή.

Αυτό που δεν κατάφερε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος το Μεξικό, δηλαδή να μετουσιώσει σε πρόβαδισμα στο σκορ την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο το πέτυχε μέσα σε επτά λεπτά με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 47' ο Λουίς Τσάβες εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μόντες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε το τακουνάκι στρώνοντας υπέροχα στον Μαρτίν που άνοιξε το σκορ εξ' επαφής.

Το highlight της αναμέτρησης όμως ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με τον Λουίς Τσάβες και πάλι πρωταγωνιστή. Ο χαφ της Πατσούκα εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ με το αριστερό του πόδι και πέτυχε ένα γκολ που αδιαμφισβήτητα θα συμπεριληφθεί στα καλύτερα της διοργάνωσης για το 2-0 της ομάδας του Τάτα Μαρτίνο. Στην συνέχεια οι Αζτέκοι έχασαν μεγάλο αριθμό ευκαιριών -είχαν 26 τελικές προς την εστία των Σαουδαράβων- όμως όσο έμενε το 2-0 υπέρ τους και το ίδιο σκορ υπέρ της Αργεντινής επί της Πολωνίας οι Ευρωπαίοι του ομίλου θα έπαιρναν την πρόκριση βάσει κίτρινων καρτών!

Έτσι οι Μεξικανοί ήξεραν ότι χρειάζονται κι άλλο γκολ και πίεσαν λυσσασμένα για να το βρουν, όμως αντίθετα δέχθηκαν την μείωση του σκορ από τον Αλ Νταουσαρί στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η οποία και εξανέμισε όποιες ελπίδες τους είχαν απομείνει για να βρεθούν στην επόμενη φάση.

MVP: Ο Λουίς Τσάβες. Ο βραχύσωμος μέσος της Πατσούκα βρισκόταν παντού στον άξονα και αριστερά όπως επιτιθόταν το Μεξικό και δημιούργησε από τα πόδια του πολλά ρήγματα για την ομάδα του Μαρτίνο. Από δική του εκτέλεση κόρνερ προήλθε το 1-0 του Μαρτίν και φυσικά κερασάκι στην τούρτα ήταν το ασύλληπτο χτύπημα φάουλ του για το 2-0 των Μεξικανών.

Στο ύψος του: Ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο μέσος της ΑΕΚ δεν «μάσησε» λόγω της απειρίας του στην διοργάνωση και αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της μεσαίας γραμμής και του Μαρτίν μέχρι το 77ο λεπτό στο οποίο αντικαταστάθηκε. Μπόνους για τον Μεξικανό χαφ η παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή όπου πρωταγωνίστησε σε αρκετές φάσεις ως κρυφός φορ, χωρίς πάντως να καταφέρει να σκοράρει με κάποια από τις τελικές που βρήκε.

Αδύναμος Κρίκος: Ο Ραούλ Χιμένες. Ο φορ της Γουλβς παλεύει να βρει ακόμα τα πατήματά του μετά τον σοβαρότατο περσινό τραυματισμό του στο κεφάλι, όμως για ένα ακόμα παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος δεν κατάφερε να γίνει παράγοντας του ματς. Ο Μαρτίνο τον έριξε στην μάχη στο 77ο λεπτό για να κερδίσει μια ισχυρή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή όμως ο 31χρονος φορ δεν μπόρεσε να κερδίσει μονομαχίες και να βοηθήσει την ομάδα του να μείνει κοντά στα καρέ των Σαουδαράβων.

Γκάφα: Η αμυντική συμπεριφορά των Μεξικανών στην φάση του γκολ της Σαουδικής Αραβίας αλλά κυρίως μετά από αυτό. Η κακή αντίδραση της άμυνας του Οτσόα στην φάση επέτρεψε στην Σαουδική Αραβία να μειώσει όμως το Μεξικό συνέχισε να χρειάζεται ένα γκολ για να προκριθεί ανεξάρτητα από το γκολ των Ασιατών. Αν κατάφερνε να κάνει το 3-1 το Μεξικό θα προκρινόταν έναντι της Πολωνίας λόγω καλύτερης επίθεσης, κάτι που δεν φάνηκε να αντιλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνο που «παράτησαν» την προσπάθεια αμέσως μετά το γκολ του Αλ Νταουσαρί.

Στραγάλι: Η εμπειρία του καταξιωμένου Μάικλ Όλιβερ έγινε εμφανής στο χορτάρι του Λουζαΐλ. Παρά την κρισιμότητα αλλά και την ένταση του παιχνιδιού καμία από τις δύο ομάδες δεν δικαιούται να έχει παράπονα από την διαιτησία του Άγγλου ρέφερι.

Ταμείο του Gazzetta: Το Μεξικό πλήρωσε την πολύ αργή του ενεργοποίηση στο τουρνουά (ήταν κάκιστο τόσο απέναντι στην Πολωνία όσο και απέναντι στην Αργεντινή) αλλά και την σημερινή επιθετική του φλυαρία με τον αποκλεισμό. Ειδικά σήμερα όμως φάνηκε από την εικόνα τους ότι οι Μεξικανοί αδίκησαν τους εαυτούς τους στις προηγούμενες αγωνιστικές και ότι αν είχαν διαφορετική προσέγγιση θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται στους 16.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ Οουαΐς, Αλγκανάμ (88' Μπαχεμπρί), Αλ Αμρί, Ταμπακτί, Μπουλαγί (37' Σαραχίλι), Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46' Μαντού), Αμπντουλαμίντ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σεχρί (62' Αλομπούντ), Κάνο

Μεξικό (Χεράρδο Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες (86' Κέβιν Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Έντσον Άλβαρες (86' Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77' Ροντρίγκες), Βέγκα (46' Αντούνια), Μαρτίν (77' Ραούλ Χιμένες)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα